Cierre de Asia

Les borses asiàtiques tanquen en negatiu a excepció de Corea, que puja moderadament. Els mercats han decidit seguir el camí marcat per les borses dels Estats Units, a mesura que augmenten els dubtes sobre quin serà el proper moviment per part dels bancs centrals.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei 225 del Japó torna al terreny negatiu i finalitza amb unes pèrdues del 0,69%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng no aconsegueix prendre una direcció clara i acaba pràcticament pla. D'altra banda, a Corea del Sud, el Kospi posa la nota positiva a la sessió, i remunta un 0,4%. Pel mercats de la Xina continental, el compost de Xangai es deixa un 0,62%, mentre que el compost de Shenzhen perd un 0,83%.

Els bancs centrals continuen estant en el focus de tots els inversors i aquest dimarts, en un informe elaborat pel diari japonès Nikkei, s'obria la porta al fet que el Banc del Japó aprofundeixi en els tipus d'interès negatius en la seva propera reunió de desembre.

Al mercat de petroli, l'Agència internacional de l'Energia (AIE) va publicar dimarts un informe en el qual destaca com el creixement del consum a la Xina i l'Índia és cada vegada menor, i les preocupacions per la desacceleració de les seves economies són cada vegada més grans. Els esforços d'alguns dels membres de l'OPEP per aconseguir elevar els preus del petroli en l'últim any no han fet tot l'efecte que calia, i els possibles acords sobre reducció de la producció no s'acaben de dur a terme.

contador