• Después de los desplomes registrados el lunes y el jueves
  • El Nikkei ha cerrado con ventas del 0,39%, hasta 17.697 puntos
  • En Australia, el ASX 200 también ha bajado un 0,39%, hasta 4.990 puntos
china, shanghai, chinese

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic estan registrant una jornada més tranquil·la, ja que la borsa de la Xina està rebotant un 2%, mentre el Nikkei ha tancat amb vendes del 0,4%. En qualsevol cas, la primera setmana de 2016 ha estat molt negativa per a la renda variable asiàtica.

Els inversors valoren també el rebot del preu del petroli, que després de tocar mínims dels últims dotze anys en el cas del Brent, està rebotant per sobre del 2%, fins a nivells de 34 dòlars.


A més, el Banc Popular de la Xina ha elevat el valor del iuan enfront del dòlar, després de les devaluacions registrades les últimes jornades, i que no havien agradat gens als inversors. En qualsevol cas, la volatilitat en la borsa de la Xina és molt elevada. La cotització del iuan ha estat fixada en 6,5636 dòlars, per sota del valor registrat el dijous, en 6,5926 dòlars.


La China Securities Regulatory Commission (CSRC) ha decidit suspendre aquest límit del 7%, després que la mesura hagi estat un complet fracàs durant la primera setmana d’entrada en vigor.


La Xina va haver de tancar dijous les borses, després de només 30 minuts de cotització, a causa dels desplom dels índexs més d'un 7%, màxim permès des de principis d'any. Dilluns passat també es va activar aquest mecanisme.


PÈRDUES MODERADES AL JAPÓ

Malgrat el rebot de la Xina, la jornada ha estat baixista per al Nikkei al Japó. El selectiu nipó ha tancat amb vendes del 0,39%, fins a 17.697 punts. L'índex ha completat una setmana molt a la baixa.


A Austràlia, l’ASX 200 també ha baixat un 0,39%, fins a 4.990 punts.


LES DECLARACIONS DE GEORGE SOROS: LA XINA TÉ PROBLEMES


"La Xina té un gran problema d'ajust. Jo diria que equivalent a una crisi. Quan miro els mercats financers, veig seriosos problemes que em recorden a la crisi (financera) de 2008".


Són les declaracions de George Soros, en un fòrum econòmic a Sri Lanka i que han estat recollides per Bloomberg, en un moment especialment complicat per al mercat xinès.


“La Xina està lluitant per trobar un nou model de creixement i la devaluació de la seva moneda és la transferència dels problemes a la resta del món”, ha assenyalat Soros. “Una tornada a les taxes d'interès positives és un desafiament per al món en desenvolupament.

L'entorn actual té similituds amb la crisi de 2008”, ha afegit el cèlebre inversor.

contador