• El Nikkei sube un 1% y el Shanghai chino casi un 3%
  • Goldman Sachs aumenta la probabilidad de que China esté en los índices MSCI
Nikkei

Els mercats asiàtics s'han mogut aquest dimarts amb forts guanys generalitzats després de les dades econòmiques publicades al Japó, que augmenten l'optimisme sobre la salut de l'economia nipona, i un informe de Goldman Sachs en el qual el banc d'inversió augmenta la probabilitat que les accions xineses siguin incloses en els índexs MSCI, la qual cosa podria impulsar la seva negociació.

  • 36.581,76
  • -0,68%

En concret, l'entitat nord-americana estima que ha augmentat la probabilitat des del 50% fins al 70% d'incloure les accions xineses en els índexs MSCI, dada que es coneixerà el 15 de juliol amb la publicació dels resultats del seu examen anual de renda variable. Segons CNBC, també s'especula al mercat amb el fet que Pequín impulsi això per animar el seu mercat de renda variable, ja que estar en els índexs MSCI augmentaria la visibilitat i la negociació dels valors.


ALCES GENERALITZATS


Aquest dimarts, el Xangai Composite, índex de referència a la Borsa de Xangai, puja gairebé un 3%, i destaca enfront de la resta de parquets asiàtics. El Hang Seng de Hong Kong s'anota una mica més d'un punt percentual, l’ASX 200 australià corregeix lleument i el Kospi de Corea del Sud puja un 0,7%. A Tòquio, el Nikkei s'anota entorn d'un 1%.


L'optimisme a la Borsa de Tòquio es produeix després de les dades econòmiques publicades durant la jornada. La producció industrial va augmentar un 0,3% a l'abril respecte del mes de març, enfront de les expectatives dels analistes de caiguda d’un 1,5%. La despesa de les llars va disminuir un 0,4%, però menys de l'esperat, mentre que la taxa de desocupació es manté en el 3,2%.

contador