Cierre de Asia

Jornada post-bancs centrals a les borses asiàtiques que reben de bon grat aquesta prolongació de les polítiques monetàries del Banc del Japó (BoJ) i de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Els principals índexs han pujat aquest dijous excepte el Japó, que ha estat tancat per festiu.

  • 19.924,58
  • 4,16%

Quan tots miraven cap a una altra possible reducció de tipus al Japó, el seu banc central va sorprendre amb una nova estructuració del seu programa de compra de bons. L'autoritat monetària nipona manipularà la corba de tipus d'interès fixant una rendibilitat a llarg termini major a l'actual, que està estancada prop del 0%. Aquesta mesura va impulsar el sector bancari global, que va pujar amb força en comprovar que els bancs centrals podrien començar a tenir en compte els seus interessos a l'hora de dissenyar les seves mesures de política monetària.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha pujat un 0,37%, acompanyat del Kospi Coreà, que avança un 0,8%. En els mercats de la Xina continental, el compost de Xangai s'apunta un 0,55%, mentre que l'índex de Shenzhen puja un 0,84%.

contador