Nikkei

Tot i que la Xina ha presentat unes dades sobre producció industrial, despesa de capital fix i vendes detallistes millor del que s'esperava, no ha estat capaç de revertir les pèrdues de l'última sessió i torna a caure. La resta dels índexs principals es recupera i tanca en verd després de la mala jornada de dilluns.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei 225 japonès reprèn les pujades i guanya un 0,34% aquesta jornada. D'altra banda, el Hang Seng de Hong Kong, avança un 0,53% després de ser el pitjor dels índexs principals en l'última sessió asiàtica. A Corea del Sud, el Kospi finalitza en línia amb la resta d'índexs i guanya un 0,44% mentre que en els mercats de la Xina continental, el compost de Xangai retrocedeix un 0,18%, tot i haver presentat unes dades econòmiques millors del que s'esperava.

Les borses asiàtiques segueixen de prop les informacions procedents de la Reserva Federal dels EUA i, igual que Europa, segueixen ballant al ritme que marquen les declaracions dels seus governadors. Si dilluns queien amb força davant d'una possible pujada de tipus als EUA, aquest dimarts tornen a pujar alhora que s'allunya la possibilitat que la Fed actuï al setembre.

Des de Goldman Sachs han retallat les possibilitats que la Reserva Federal apugi els tipus d'interès en la seva propera reunió que comença el dia 20. La manca de claredat en les indicacions dels seus governadors és la principal causa d'aquesta decisió i nombrosos analistes ja miren el desembre com la data clau perquè es produeixi el que porten anunciant des de finals de 2015.

contador