chinese new year, china

En una sessió en la qual la majoria de les borses asiàtiques principals han estat tancades, el Japó aprofita per recuperar terreny abans de les properes reunions de política monetària.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei 225 japonès acaba la sessió amb una pujada del 0,7%, impulsat principalment per la banca, que avança més d'un 1%. Les accions amb millor acompliment durant la sessió han estat les de Mitsubishi, que puja un 2,87%, SMFG també avança un 2,57%, i el segueix Mizuho Financial, que puja un 1,7%.

En relació als bancs centrals, s'acosten les reunions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i el Banc del Japó la setmana que ve. Tot i que les especulacions sobre una possible pujada de tipus han estat canviant contínuament durant les últimes setmanes, tot sembla indicar, ateses les últimes dades macro, que la Fed preferirà mantenir els tipus estables. Al Japó també s'especula amb les possibilitats d'una reducció de tipus, tot i que el consens d'analistes espera que els mantingui estables. Això traslladaria tota la pressió a desembre, quan es tornaria a tenir un mes calent pel que fa a política monetària

contador