• El índice de referencia de la Bolsa de Japón, el Nikkei 225, pierde este martes casi medio punto
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Els mercats asiàtics cotitzen aquest dimarts amb pèrdues. Els inversors tenen l'ull posat en les decisions que puguin prendre tant el Banc Central del Japó com la Reserva Federal nord-americana durant les reunions que tindran lloc durant aquesta setmana.

Amb aquest teló de fons, l'índex de referència de la Borsa del Japó, el Nikkei 225, tanca amb una caiguda del 0,49% fins als 17.353,28. A Hong Kong, el Hang Seng cedeix gairebé un 0,70%. Als mercats xinesos, el Xangai Composite cotitza amb lleus caigudes properes al 0,10%.


Els bancs centrals acaparen l'atenció dels inversors aquesta setmana. La reunió de la Reserva Federal comença aquest dimarts i durarà fins demà. Quant al Banc Central del Japó, la cita d'aquesta autoritat monetària tindrà lloc dijous vinent.


Quant a l'autoritat nipona, el seu governador, Haruhijo Kuroda, ha assegurat que el banc central està preparat per anunciar nous estímuls. Així, Angus Nicholson, analista de mercat d'IG, segons recull CNBC, espera una expansió del seu programa de compra d'ETF, tot i que "sembla més probable una major expansió de les seves compres de bons o reducció dels tipus sembla".


Sobre la Fed, els analistes no esperen un canvi dels tipus als Estats Units en aquest mes d'abril, encara que estaran atents al missatge del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) de dimecres per anticipar les properes decisions de la institució que presideix Janet Yellen. Nicholson assegura que "és poc probable que la Fed deixi la porta oberta a una pujada de tipus al juny, però setembre pot ser un bon mes per fer-ho".


AIXÍ VÉNEN ELS MERCATS


Wall Street va tancar aquest dilluns amb lleugeres caigudes amb les empreses energètiques i els sectors de defensa entre les destacades, per davant dels resultats dels principals bancs i la venda del passat divendres. A més de l'espera de la reunió d'aquesta setmana de la Reserva Federal (FED).


L'indicador Nasdaq registra la seva primera ratxa negativa de tres dies seguits des del 9 de febrer d'aquest any. "Segueix sent la pressió sobre els preus de les accions la conseqüència dels ingressos realment mixts fins ara. La tecnologia té inversors”, ha explicat el cap de logística d'inversors de Janney Montgomery Scott, Mark Luschini, assenyalant certa ansietat pels resultats de guanys per part d'algunes empreses.

contador