• En las bolsas chinas, el retroceso es de más del 1%
  • Además del petróleo, el mercado mira a la apreciación del yen
china, shanghai, chinese

Els mercats d'Àsia viuen aquest dilluns una sessió de fortes pèrdues un dia en el qual la principal notícia als mercats és el desplom del petroli, de més d'un 4% a primera hora del matí, després de la reunió de Doha i la negativa a congelar la producció.

Així, el Nikkei japonès es deixa un 3,4%, mentre que el Xangai Composite xinès i el Hang Seng d'Hong Kong retrocedeixen un 1,43% i un 1,03% respectivament.


Les pèrdues al Japó es produeixen, a més, tres dies després que un terratrèmol de 7,4 graus a l'escala de Richter assolés el sud de la illa i s'activés el protocol de Tusnami. Des del punt de vista econòmic, l'apreciació del ien respecte del dòlar també ha castigat la renda variable.


A la Xina, l'índex de preus d'habitatges se situa en un 4,9% al març, enfront de la dada del 3,6% al febrer.

EL PETROLI MARCA LA JORNADA


El petroli cotitza amb forts caigudes aquest dilluns, un dia després de la reunió de Doha, en la qual els grans productors no van aconseguir un acord després que l'Aràbia Saudita trenqués les negociacions en supeditar qualsevol pacte per congelar la producció al fet que també ho fes l'Iran també.


A primera hora del matí, el barril tipus Brent, referència a Europa, cau entorn d'un 4% fins als 41,4 dòlars, mentre que el West Texas, referència als Estats Units, es deixa un 4,5% fins als 38,6 dòlars. La 'commodity' ha arribat a deixar-se més d'un 6% durant la matinada.

contador