• La Bolsa de Tokio, por su parte, cierra con subidas
  • El Banco de Japón asegura que la economía se está recuperando
china, shanghai, chinese

Les borses asiàtiques han viscut una jornada amb signe mixt. A la Xina, el Xangai Composite cau més d'un 2% llastrat per les febles dades de balança comercial conegudes diumenge, mentre que a Tòquio el Nikkei puja impulsat per les actes de l'última reunió del Banc del Japó, que mostren que els alts funcionaris de l'autoritat monetària tenen confiança en la recuperació de l'economia nipona.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,72% i el parell dòlar/ien negociava al tancament amb pujades del 0,30%, a 107,43. Un ien més feble generalment afavoreix els fabricants japonesos, ja que fa que els seus productes siguin més barats per als compradors estrangers.


Al Banc del Japó (BoJ), la majoria dels comissaris de política monetària coincideixen que l'economia s'està recuperant, però alguns d'ells adverteixen de la feble confiança del consumidor, i posen en dubte l'eficàcia dels tipus d'interès negatius, segons informa Reuters.

A l'altra banda de l'estret, l'índex Kospi de Corea del Sud ha caigut un 0,53% el seu primer dia de negociació després d'haver romàs tancat dijous passat i divendres en ser dies festius.

contador