• A la borsa, el Nikkei 225 del Japó acaba la sessió amb pujades del 0,23%
  • El ien no ha parat d'apreciar-se des del mes de gener i ja és la divisa principal que puja més
Japan Japon

Els mercats asiàtics acaben amb signe mixt la primera sessió del mes. Setembre comença amb el Japó pujant tot i que les dades sobre el PMI de construcció del país nipó han tornat a mostrar contracció del sector durant el mes d'agost. A la Xina, el PMI de Caixin ha estat de 50, fet que indica que el sector manufacturer ni creix ni decreix.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Els inversors, per la seva banda, segueixen esperant les dades d'ocupació dels EUA aquest divendres. I és que si es confirma una pujada de tipus per part de la Reserva Federal dels EUA (Fed) aquest mes, seria un gran respir per al Japó. La divisa japonesa, el ien, no ha parat d'apreciar-se des del mes de gener i ja és la divisa principal que més puja. Una pujada de tipus als EUA suposaria un alleujament per a la seva moneda, ja que afavoriria l'apreciació del dòlar en detriment del ien.

A la borsa, el Nikkei 225 del Japó acaba la sessió amb pujades del 0,23%, continuat amb el camí marcat dimecres. D'altra banda, l'índex Hang Seng de Hong Kong, torna al terreny positiu i és el selectiu que més avança, un 0,73%. A l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi no és capaç d'aguantar i tanca pràcticament pla, caient un 0,14%. En els mercats de la Xina continental, les borses han tornat a caure, amb el compost de Xangai retrocedint un 0,36%.

contador