• En China, el Shanghai Composite ha subido un 0,25%, hasta 3.572 puntos.
  • En Australia, el ASX 200 ha subido un 1%, hasta 5.319 puntos.
Nikkei

Les principals borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat la sessió amb guanys moderats, en una jornada tranquil·la i amb escàs moviment als principals mercats.

Respecte del preu del petroli, els analistes de Citi han assenyalat que esperen més descensos durant la primera meitat de 2016, a causa d’un excés d'oferta a tot el món. "La demanda encara no està superant l'oferta, per la qual cosa els preus seguiran baixos durant més temps", ha assenyalat Tim Evans, analista del banc, segons informa CNBC.


Aquest expert ha comentat que els preus del cru es mantenen molt per sota dels preus de fa un any, però que la producció de l'OPEP es troba molt per sobre dels nivells registrats fa dotze mesos. Per exemple, l’Aràbia Saudita està produint un 7% més que fa un any. "Aquest augment d'oferta de l'OPEP és el factor que manté baix el preu", en opinió d'Evans.


EVOLUCIÓ DELS PRINCIPALS MERCATS

Al Japó, el Nikkei ha pujat un 0,27%, fins a 19.033 punts. Aquesta ha estat l'última sessió de l'any per al selectiu nipó, que tanca l'any amb un guany anual del 9,27%.


A la Xina, el Xangai Composite ha pujat un 0,25%, fins a 3.572 punts.


A Austràlia, l’ASX 200 ha pujat un 1%, fins a 5.319 punts.

contador