• En Hong Kong, el Hang Seng avanza casi un 1%.
china, shanghai, chinese

Nova jornada de pujades a les places asiàtiques, excepte a la Xina, després que Wall Street tanqués la jornada de dimecres amb un alça de l'1% i marqués nous màxims anuals.

El mercat japonès encapçala les pujades aquest dijous. L'índex Nikkei 225 acaba la sessió de negociació amb una pujada superior al 3% impulsat per la feblesa del ien enfront del dòlar.


"El ien s'ha vist una mica afeblit enfront del dòlar, i això hauria d'ajudar a moure el Nikkei amb una força major actualment", va dir Angus Nicholson, un analista de mercat d’IG.


A Corea del Sud, el Kospi puja més d'un 1,5%, mentre a Hong Kong, el Hang Sheng cotitza amb una pujada propera a l’1%. Quant a la Borsa xinesa, el Xangai Composite va obrir a l'alça, però es va capgirar i ara cotitza en terreny negatiu.

Els mercats asiàtics estan avançant després dels guanys obtinguts a les places dels Estats Units i Europa dimecres. L'alça de les accions bancàries en la Borsa americana està ajudant als títols de les institucions financeres a Hong Kong a pujar, assenyalen des de Market Watch.


"Les accions bancàries han provocat l'augment dels mercats de valors i la majoria dels productes bàsics també han experimentat guanys, malgrat un retrocés dels preus del petroli", diu Rodrigo Catril, estrateg al Banc Nacional d'Austràlia a la CNBC.

MERCAT NORD-AMERICÀ


Wall Street va tancar la jornada de dimecres amb pujades de l’1% (Dow Jones: +1,06%; SP 500: +1,00%; Nasdaq: +1,55%) i marca així màxims anuals. El Dow Jones va aconseguir superar els 17.900 punts i el S&P 500 va superar els 2.080 punts, després que el Llibre Beix de la Reserva Federal mostrés que l'activitat econòmica creix a un ritme moderat.


El Llibre Beix de la Fed va mostrar evidències que s'estan produint pressions sobre els salaris als diferents districtes econòmics dels Estats Units. El fet que la taxa d'atur es trobi en nivells molt baixos propers a la plena ocupació fa témer als analistes que es produeixi un augment de la inflació.

contador