Japan Japon

Les borses asiàtiques tornen a tancar amb signe mixt, amb el mercat japonès recuperant-se de les pèrdues d'inici de sessió per a acabar en positiu després de la publicació de l'índex d'activitat industrial, que ha estat millor del que s'esperava.

  • 19.924,58
  • 4,16%
  • 38.925,63
  • 2,79%

El nikkei 225 del Japó tanca amb pujades del 0,35% tot i l'enfortiment del ien, que s'aprecia durant la sessió un 0,3% respecte al dòlar. L'índex ha aconseguit revertir les pèrdues inicials de fins al 0,4% impulsat per l'índex d'activitat industrial, que ha mostrat un creixement de l'1%, una dècima per sobre de les previsions.

A l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi perd un 0,11% acompanyat de l'índex Hang Seng de Hong Kong, que també tanca en negatiu, retrocedint un 0,31%.

La Xina torna a tancar pràcticament plana, i ja són tres sessions que els seus índexs no són capaços de prendre una direcció clara. El compost de Xangai acaba amb pèrdues del 0,23% mentre que el segon índex més important del país, el compost de Shenzhen, es deixa un 0,18%.

El petroli s'ha tornat a recuperar durant la nit davant l'augment de les expectatives que l'OPEP retalli la producció per fer front a l'excés d'oferta mundial. El preu del barril Brent, de referència a Europa ja aconsegueix superar els 51 dòlars i s'acosta als seus màxims de juny.

contador