nuclear bomba

El Japó i Corea del Sud han confirmat durant la matinada que una explosió per proves nuclears ha causat un terratrèmol de magnitud 5 a Corea del Nord. Les autoritats del país veí, Corea del Sud, han qualificat l'acte com una "imprudència maníaca". A més, el president, Park Geun-hye, va dur a terme una trucada de telèfon a Barack Obama per parlar sobre el tema, i mitjans locals han confirmat que aquest divendres es reunirà el consell de seguretat.

  • 38.925,63
  • 2,79%

La borsa sud-coreana ha reaccionat i és la que cau més de la sessió asiàtica, un 1,38%. Ha estat acompanyada de la borsa de la Xina, on el compost de Xangai retrocedeix un 0,17%. En la banda oposada es troba el Hang Seng de Hong Kong, que guanya un 1,38% mentre que el Nikkei 225 japonès tanca pràcticament pla.

A més les borses també han reaccionat a la decisió del Banc Central Europeu (BCE). Després de la reunió d'aquest passat dijous, l'autoritat monetària va decidir mantenir el preu del diner al 0%, a més de deixar el tipus sobre facilitat de dipòsit en el -0,4%. Segons paraules del president Draghi "no calen mesures addicionals" i manté el calendari del programa d'expansió quantitativa (QE). Això seguirà pressionant a l'alça el ien, la moneda important que més s'aprecia durant l'any, situant-se en 115,24 iens a canvi d'un euro.

contador