• Al Japó, les borses han romàs tancades per festiu
  • El compost de Xangai retrocedeix un 0,13%
Nikkei

Els principals mercats asiàtics, que han tancat en negatiu a excepció de Hong Kong. Probablement les caigudes del preu del petroli han pesat també en les accions asiàtiques, deixant el barril Brent per sota dels 44 dòlars. A més, els inversors anticipen la nova allau de dades a la Xina aquest divendres, en les quals es coneixerà l'evolució de la inversió en capital fix i de la producció industrial, claus per determinar la salut de la seva economia.

Al Japó, les borses han estat tancades per festiu mentre que a l'altre costat de l'estret de Corea, el Kospi perd un 0,18%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng tanca amb pujades del 0,8% i és l'únic dels principals índexs que puja.

En els mercats de la Xina continental, les accions també han cotitzat en general a la baixa i el compost de Xangai retrocedeix un 0,17%. D'altra banda, l'índex de Shenzhen cau amb més força i perd un 0,87%.

Abans de l'obertura de la majoria de les borses asiàtiques, el Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha baixat aquest dijous els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 2% com a conseqüència de l'empitjorament de les perspectives de l'economia global.

contador