chinese new year, china

Els mercats asiàtics allarguen les pèrdues amb caigudes superiors a l'1% en la majoria dels índexs. L'augment en l'"indicador de la por" (VIX) ha despertat el nerviosisme en molts inversors, que vigilen d'aprop quin serà el resultat de les eleccions vinents presidencials als EUA.

  • 19.924,58
  • 4,16%
  • 38.925,63
  • 2,79%

El Nikkei japonès cau amb força aquest dimecres, un 1,76%, llastrat per l'enfortiment del ien contra el dòlar i després de presentar una dada de confiança de les llars corresponent a octubre per sota de l'esperat. A Hong Kong, el Hang Seng es deixa un 1,34%, seguit del Kospi coreà, que cau un 1,33%. Als mercats de Xina continental, el compost de Xangai perd un 0,4% mentre que el de Shenzhen descendeix un 0,47%.

Els últims sondejos comencen a donar a Donald Trump com a possible vencedor

Els mercats mundials comencen a reaccionar amb força a les últimes enquestes abans que dimarts que ve 8 de novembre se celebrin les eleccions a la presidència dels EUA. Els últims sondejos comencen a donar a Donald Trump com a possible vencedor per primera vegada després de l'última controvèrsia generada per l'enviament d'emails des d'un servidor privat per part de la candidata demòcrata, Hillary Clinton.

El VIX, que mostra les expectatives de volatilitat per als 30 dies vinents, ha seguit escalant posicions en els últims dies i ja suma 6 jornades consecutives d'ascens, la xifra més alta des que Regne Unit decidís abandonar la Unió Europea. La majoria dels analistes atribueixen aquest augment a la possibilitat que Trump surti triat president dels Estats Units i molts d'ells auguren fortes caigudes en les borses mundials si això ocorre.

contador