• El índice de referencia de japón, el Nikkei 225 ha cerrado prácticamente plano
  • El índice Hang Seng de Hong Kong pierde un 1,57% por ciento
  • El índice Shanghai ha perdido 1,69%
Banco_Japon_2

La majoria dels mercats asiàtics han perdut terreny dimecres, amb els inversors movent fitxa i tancant pràcticament plans enmig de les preocupacions per la Reserva Federal dels EUA, que pot augmentar aviat els tipus d'interès.

El Comitè Federal té previst publicar les seves actes de les reunions d'abril dimecres a les 20.00 h, hora de Madrid, i a molts analistes els preocupa que les minutes de l'acta siguin més contundents que la petita declaració que es va produir just després de la reunió d'abril.


Aquesta preocupació sorgeix després dels comentaris del president de la Fed de Sant Francisco, John Williams i el president de la Fed d'Atlanta, Dennis Lockhart, que han dit que la Reserva Federal podria augmentar els tipus d'interès entre dos i tres vegades aquest any, segons informa Reuters.


L'índex de referència de japón, el Nikkei 225 ha tancat pràcticament pla després d'estar oscil·lant tota la sessió entre el signe positiu i el negatiu

L'economia del Japó ha crescut a una taxa anualizada de l'1,7% el primer trimestre de 2016, superant àmpliament les expectatives de creixement del 0,3% els tres primers mesos de l'any. L'augment del producte intern brut reverteix la contracció del quart trimestre de 2015 i significa que el Japó ha evitat una altra recessió tècnica, definida com dos trimestres consecutius amb creixement negatiu.

El ien també va reaccionar a les dades publicades. Un ien més feble, en general, es considera positiu per a la renda variable, i en particular per als exportadors, que veuran com augmenta el seu benefici en canviar divisa estrangera. La moneda japonesa pujat fins als 108,70 iens per dòlar.

A Austràlia, l'índex ASX200 ha caigut un 0,68% per cent, arrossegat per una caiguda de 0,76% al sector financer i que ha estat compensada per l'augment en el sector energètic, que ha pujat un 0,44%.


L'índex Hang Seng de Hong Kong perd un 1,57%, mentre que a la part continental de la Xina, l'índex Xangai ha perdut un 1,69% i el Compost de Shenzhen li ha seguit amb una pèrdues del 2,76%. índex Kospi de Corea del Sud també ha caigut un 0,58%.

contador