sidney australia

Tancament lleugerament baixista als mercats asiàtics. La majoria dels grans índexs orientals han acomiadat la sessió de dimarts a la baixa, amb l'S&P/ASX 200 liderant les reculades amb una retallada del 0,28% fins als 7.766 punts, ja que les vendes al detall d'Austràlia a l'abril no van assolir les previsions de creixement del mercat malgrat expandir-se un 0,1%.

Per la seva banda, el Nikkei 225 nipó es va deixar un 0,11% i ha tancat la jornada als 38.855 punts, mentre que el selectiu Topix ha tancat pla, sumant un lleu 0,07% fins als 2.768 punts. Així mateix, el Kospi sud-coreà ha acomiadat pla i als 2.722 punts dimarts, mentre que el Kosdaq, de petita capitalització, ha sumat un 0,36% i ha tancat als 851 punts.

Finalment, el Hang Seng de Hong Kong ha emulat el Kospi i s'ha mantingut pla (-0,03%, 18.821), mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental ha caigut un 0,73% fins als 3.609,17 punts.

Durant una jornada de poquíssimes referències macroeconòmiques, el focus dels inversors s'ha situat en les paraules dels responsables del Banc Central Europeu (BCE), que els darrers dies han deixat constància d'estar a favor de suavitzar la política monetària de l'organisme comunitari a partir del conclave que mantindrà el banc central la setmana que ve.

En concret, Olli Rehn, membre del Consell de Govern del BCE i director del banc central de Finlàndia, va assegurar que "ha arribat el moment de començar a retallar els tipus". "Gràcies a aquest procés desinflacionari, la inflació està convergint cap al nostre objectiu del 2% de manera sostinguda i, per tant, al juny ha arribat el moment de flexibilitzar la postura de la política monetària i començar a retallar els tipus", ha assenyalat durant una intervenció pública.

Per part seva, l'economista en cap de l'organisme radicat a Frankfurt, Philip Lane, també ha defensat aquest postulat i ha subratllat que, "excepte grans sorpreses, en aquest moment n'hi ha prou en el que veiem per eliminar el nivell màxim de restricció". Tot i això, l'irlandès ha avisat que "encara hem de ser restrictius durant tot l'any".

"Si no arriba una sorpresa, el debat d'aquest any consisteix a continuar sent restrictiu. Però el nivell exacte de restricció necessari dependrà de les dades", ha apuntat en una entrevista concedida al diari Financial Times.

La inflació de la zona euro es va mantenir estable al 2,4% a l'abril, fet que suposa el seu setè mes consecutiu per sota del 3%, malgrat un lleuger repunt al desembre. Les dades del maig es publicaran divendres.

Així mateix, els mercats nord-americans tornaran a l'activitat aquest dimarts després d'estar tancats durant la jornada de dilluns amb motiu del Dia dels Caiguts (Memorial Day).

Noticias relacionadas

contador