• La bolsa de Tokio ha caído un 1,31%, hasta los 16.878 puntos
  • Yellen ha mitigado las preocupaciones sobre un alza en los tipos de interés
yellen, fed, janet yellen

La majoria dels mercats asiàtics han registrat avanços aquest dimecres després de les declaracions de la presidenta de la Reserva Federal, Janet Yellen, que han mitigat les preocupacions sobre un alça dels tipus d'interès a curt termini. No obstant això, la borsa del Japó ha finalitzat amb caigudes a causa d'un ien enfortit.

"Janet Yellen va duplicar la seva visió ‘dovish’, en un discurs ple de riscos per a les perspectives econòmiques", ha assegurat Mark Matthews, cap de recerca de Julius Baer, a CNBC. "Ella contradiu totalment els quatre presidents de la Fed que van parlar la setmana passada, i a qualsevol possibilitat d'un alça a l'abril, tal com havien suggerit aquests membres".


La Borsa de Tòquio no ha pogut fer front a les caigudes del dòlar enfront del ien, i en tancar la sessió, el Nikkei 225 ha descendit un 1,31%, fins als 16.878 punts.

Mentre, l'índex Xangai Composite es revalora un 2% mancant menys d'una hora per al tancament de la jornada. Amb el seu avanç aconsegueix els 2.980 punts, a un pas de recuperar la barrera dels 3.000 punts.

contador