• Las bolsas parecen haber asumido que habrá subida de tipos de la Fed en diciembre
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Pujades generalitzades aquest divendres a les borses asiàtiques per tancar una setmana molt complicada que ha estat condicionada pels moviments a Wall Street, al seu torn mogut per les notícies que han anat sortint sobre el que farà o no la Reserva Federal (Fed) al desembre.

El Nikkei ha tancat el divendres amb alces del 0,10% mentre que el Hang Seng i el Xangai pugen un 0,7% i un 0,3%, respectivament.

"Les borses assumeixen bé la pujada de tipus prevista per al mes vinent, el dòlar no ho té tan clar, i es mou més en funció de les declaracions d’uns bancs centrals i uns altres. També al compàs de les dades econòmiques dels principals països; l’or fa el mateix i el cru es manté a prop del suport de 40 dòlars per al WTI i de 43 per al Brent", assenyala Ramón Morell, d’ETX Capital.

Quant als factors que aquest divendres mouran el mercat, destaca Morell el discurs de Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE) a les 9 hores i el discurs també de Weidmann, president del Banc Central alemany, a les 11.15 hores. Als EUA, a les 15 hores hi ha discurs de Bullard, de la Fed. I a les 17 hores es publicarà la dada d’activitat manufacturera de la Fed de Kansas.

contador