Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Caigudes generalitzades a Àsia després dels descensos que vam veure aquest dijous a Wall Street (Dow Jones: +1,43%; Nasdaq: +1,34%; S&P: +1,50%). Dóna la sensació que l''alegria' després de la Reserva Federal (Fed) va a ser 'flor d'un dia' atès que, a més, els futurs europeus també estan caient gairebé un 1% després del rebot que vam veure aquest dijous.

El govern del Japó ha anunciat una ampliació del seu pressupost fiscal fins al mes de març per finançar mesures que millorin els serveis de benestar i recolzar el sector agrícola, però no emetrà deute addicional sinó que utilitzarà els ingressos fiscals d'aquest any i fons inutilitzats de l'any fiscal anterior. El Banc Central, per la seva banda, manté l’objectiu de política monetària però amplia el rang d'actius que adquireix. La borsa de Tòquio ha caigut un 1,90%. Hong Kong baixa un 0,30% i la borsa de Sidney puja un 0,09%. El Xangai es deixa un 0,03%.

"En resum, les borses no es decideixen a seguir pujant aquest matí, amb caigudes en els futurs americans i europeus. El dòlar es manté fort enfront de l'euro però ha perdut energia contra el ien, que surt reforçat per les noves polítiques del govern i el banc central del Japó. L'or puja lleugerament però amb perspectiva a la baixa de fons i el petroli guanya una mica del terreny perdut els darrers dies, encara que segurament reiniciarà el descens a nous mínims ràpidament", assenyala l'expert d’ETX Capital, Ramón Morell.

contador