China_Bolsas

Les borses aisàtiques han acabat la jornada d'aquest dilluns amb pujades generalitzades, especialment destacades a la Xina, on el Shanghai ha registrat unes alces de l'1,76%. El Hang Seng, per la seva banda, ha pujat un 0,17%.

Al Japó, tanmateix, el Nikkei ha acabat la jornada amb caigudes moderades del 0,37% que es van sumar als descensos de l’1,9% de divendres passat quan el Banc de Japó va anunciar ajustaments en el seu programa actual de compra de bons que els analistes no van valorar positivament ja que creuen que no constitueixen una clara expansió del programa.

"Les accions haurien de viure el seu tradicional ral·li de Santa Claus enguany”, va dir Shane Oliver, expert d’AMP Capital en una nota recollida per MarketWatch, “però, com hem vist en els últimes dies, és probable que sigui un viatge ple de sots”.

Pel que fa al moviment del Banc del Japó, Oliver va dir que podria haver estat “contraproduent en la mesura en què augmenta els temors dels inversors que el Banc del Japó no estigui realment preparat per fer més”.

contador