• Asia, como el resto de las bolsas mundiales, también está pendiente de las palabras de Draghi
Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

La majoria de les borses asiàtiques van caure aquest dijous mentre els inversors esperaven l'última decisió sobre els tipus d'interès del Banc Central Europeu (BCE).

Com la resta de les borses del món, a Àsia també estan molt pendents del que pugui dir el president de l’organisme, Mario Draghi, que previsiblement anunciarà noves mesures d’estímul per impulsar la inflació i el creixement.

Dimecres, les dades d’inflació preliminars de la zona euro de novembre van mostrar una pujada mediocre dels preus mediocre dels preus del 0,1%, per sota del que s’esperava. Els principals ajustos que s’esperen per part del BCE són canvis en el calendari i en la quantitat destinada al programa de compra d’actius i una possible retallada dels tipus de facilitat de dipòsit.

Les borses asiàtiques també es van veure afectades després que es reafirmés la idea que la Reserva Federal (Fed) pujarà els tipus al desembre, després de parlar Janet Yellen (tornarà a fer-ho aquest dijous) i davant de les fortes caigudes dels preus del petroli.

"Estem veient com es retiren els diners d’aquests mercats per part d’inversors amb seu als Estats Units", va dir Andrew Sullivan, director gerent de l’entitat Haitong Securities International. "Molts prefereixen tenir els diners als EEUU (si finalment la Fed augmenta els tipus) malgrat que aquest increment sigui petit".

contador