usa china

Les borses d'Àsia han perdut terreny en la jornada de divendres a l'espera de la publicació de la dada de nòmines no agrícoles dels Estats al mes d'abril. D'altra banda, les accions australianes van tornar a descendir després que el banc central hagi reduït el seu pronòstic d'inflació.

"Els mercats estaran una mica nerviosos per la publicació del nombre de nòmines no agrícoles (benvolgut en 200.000) després que el creixement de l'ocupació ADP se situés en 154.000, molt per sota del consens del mercat de 195.000", segons Angus Nicholson, analista de mercat d’IG en declaracions a CNBC.


La dada de les nòmines dels EUA probablement influirà en les expectatives sobre si la Reserva Federal va a realitzar d'una pujada de tipus al juny.


Mentrestant, el Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) ha donat a conèixer a la seva declaració de política monetària que el banc central ha reduït la perspectiva d'inflació bruscament, la qual cosa indica que no es plantegen, de moment, una nova pujada de tipus.


Paul Dales, economista de Capital Economics Austràlia, ha dit que espera que el dòlar australià caigui almenys fins als 0,70 dòlars.


L’ASX 200 ha caigut un 0,42%, recuperant-se d'unes pèrdues inicials de fins a un 1,5%. El subíndex d'energia ha caigut un 1,53%, mentre que el subíndex financer ha baixat un 0,99%.

Aquestes pèrdues han estat compensades pels guanys en el subíndex de materials, que ha pujat un 1%.


El Nikkei 225 del Japó ha caigut un 0,81% en l’obertura del mercat després de tres dies festius.


Els mercats de la Xina també han caigut, amb el Xangai composite caient un 1,85%, i el Shenzhen baixant 2,553%. A Hong Kong, l'índex Hang Seng va llançar unes pèrdues de l'1,3%.


Els mercats a Corea del Sud, Indonèsia i Tailàndia estan tancats en ser festiu.

contador