Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les borses asiàtiques també van patir aquest dimarts el nerviosisme que es viu al mercat de bons d'alt rendiment i les caigudes en el preu del cru. Així, descensos a les principals places, amb el Nikkei deixant-se un 1,68% mentre que a la Xina el to ha estat una mica més favorable, amb moderades pujades al Hang Seng i lleugeres caigudes al Xangai.

"Tot es redueix a les caigudes del preu del cru", va assenyalar a MarketWatch Chris Weston, analista de mercat d’IG. Els preus més baixos del cru fan que sigui difícil per a empreses de productes bàsics complir amb les seves obligacions de pagament. A mesura que l’onada de vendes de cru s’alleuja, això hauria de flexibilitzar una mica la ressió sobre el mercat de bons d’alt rendiment, ha dit aquest expert.

A aquesta ona de vendes en els productes bàsics se suma la preocupació pel que farà la Reserva Federal aquest dimecres. La reunió de dos dies ha començat aquest dimarts i demà, a més de la pujada de tipus, els mercats cotitzaran (Wall Street, perquè Europa estarà tancat) les paraules de Janet Yellen i totes les pistes que pugui donar sobre el ritme de les futures pujades en el preu del diner.

contador