dl china stock market share trading peoples republic of china prc peoples bank of china pboc chinese yuan renminbi cny cash graphic
Sharecast graphic / Josh White

Tancament alcista a les borses d'Àsia aquest dimarts, després de les mesures anunciades per la Xina per donar suport al sector immobiliari; i dels guanys moderats registrats per Wall Street. L'índex ASX d'Austràlia ha liderat les compres, amb pujades de l'1,5%, seguit pel Kospi sud-coreà, el Hang Seng de Hong Kong i, menys, el Shanghai Composite xinès i el Nikkei japonès.

  • 37.723,91
  • 1,53%

Les autoritats xineses han filtrat als mitjans de comunicació que hi haurà més mesures a curt termini per impulsar la recuperació econòmica, que inclouran l'extensió del suport financer per al sector immobiliari.

L'agència de notícies Xinhua ha publicat que la Xina estendrà dues polítiques financeres que recolzen "el desenvolupament estable i saludable del mercat immobiliari fins a finals del 2024", segons ha confirmat el Banc Popular de la Xina i l'Administració Nacional de Regulació Financera.

Als Estats Units, tant la presidenta del Banc de la Reserva Federal de Cleveland, Loretta Mester, com la seva homòloga a San Francisco, Mary Daly, es van mostrar a favor de continuar amb les alces de tipus d'interès. Mester ha assegurat que caldrà "pujar-los des del seu nivell actual" i "mantenir-los", mentre que Daly ha comentat que, durant aquest any, s'hauran d'elevar els tipus "un parell de vegades".

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,52% (73,37 dòlars) i el Brent rebota un 0,42% (78,02 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,21% (1,1022 dòlars), i l'unça d'or repunta un 0,27% (1.936 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,97% i el bitcoin baixa un 0,5% (30.526 dòlars).

Noticias relacionadas

contador