cb trade war china eeuu

Pujades en les borses asiàtiques aquest dimarts, després que s'hagi aclarit que l'assessor de la Casa Blanca Peter Navarro no va dir que l'acord comercial entre els Estats Units i la Xina hagi acabat. "Els meus comentaris han estat trets salvatgement de context", va afirmar Navarro en una declaració a la Casa Blanca després que Fox News digués el dilluns que Navarro havia afirmat que Trump havia decidit acabar l'acord comercial.

"(Les meves declaracions) no van tenir res a veure amb l'acord comercial de fase I, que continua en vigor. Em referia simplement a la falta de confiança que tenim ara en el Partit Comunista Xinès després que mentissin sobre els orígens del virus del Covid i llancessin una pandèmia al món", va afegir.

En una publicació en Twitter a última hora del dilluns, Trump va dir: "L'acord comercial amb la Xina està completament intacte. Esperem que continuïn complint amb els termes de l'Acord".

L'índex Hang Seng d'Hong Kong va pujar un 1,34% a partir de la seva última hora de negociació. Les accions del gegant tecnològic xinès Tencent es van disparar a un nou rècord, segons dades de Refinitiv Eikon, ja que van cotitzar aproximadament un 4,8% més altes.

Les accions de la Xina continental van pujar en el dia, amb el compost de Xangai pujant un 0,18% a al voltant de 2.970,62 punts, mentre que el component de Shenzhen va pujar un 0,782% a al voltant de 11.794,01 punts.

Al Japó, el Nikkei 225 va pujar un 0,5% per a tancar en 22.549,05 enters, mentre que l'índex Topix va agregar un 0,51% per a acabar el seu dia de negociació en 1.587,14 punts. El Kospi de Corea del Sud també va guanyar 0,21% per a tancar en 2.131,24 enters.

Mentrestant, el S & P / ASX 200 a Austràlia va tancar un 0,17% més alt en 5.954,40 punts.

En general, l'índex MSCI Àsia ex-Japó va agregar un 0,88%.

Noticias relacionadas

contador