Wall Street registra suaus vendes aquest dimarts després dels guanys de dilluns, liderats pels valors tecnològics, i per la decisió de Joe Biden de retirar-se de la carrera presidencial dels EUA. Durant aquesta sessió, els inversors estan molt atents als resultats empresarials, sense perdre de vista la situació política del país.
- 21.289,15
- 0,85%
"Res important ha canviat al fons del mercat, que és precisament el que nosaltres estem sostenint. El fet que el govern nord-americà aprofundeixi en les restriccions de transferència de tecnologia a països no aliats geoestratègics (la Xina especialment) ve de lluny i resulta inevitable (a més de geoestratègicament encertat)”, expliquen des de Bankinter.
De la mateixa manera, aquests experts afegeixen que la fallada de Crowdstrike/Microsoft és una cosa que periòdicament succeirà, però de manera puntual. "Hem d'acceptar-ho com a propi d'aquesta fase evolutiva de l'economia i globalitzada dels sistemes informàtics que li proporcionen suport. Com menys freqüentment, millor. Però succeirà ocasionalment. I, malgrat això, la tecnologia continuarà sent la locomotora de l'economia global i liderant la generació de beneficis, així que, també, seguirà liderant les borses”.
Amb tot, i si bé alguns analistes van voler veure en el bon comportament dels mercats de renda variable d'aquest dilluns la recepció favorable per part dels inversors de la retirada del president nord-americà Biden de la carrera per la reelecció, per als estrategs de Link Securities "el comportament d'ahir de les borses va ser més una reacció tècnica, després d'una setmana en què molts valors i els índexs van ser molt castigats".
"Entenem que molts inversors s'estan posicionant amb vista a la publicació dels resultats trimestrals per part de les grans companyies tecnològiques", remarquen.
REFERÈNCIES DESTACADES
La setmana tindrà com a protagonista la macroeconomia, amb la publicació de diverses referències destacades. La dada més rellevant es donarà a conèixer divendres, amb la publicació de deflactor de consum PCE, la variable de preus més seguida per la Reserva Federal (Fed).
L'agenda també inclou els PMI manufacturer i de serveis del mes de juliol (dimecres), així com el PIB del segon trimestre, que es preveu que pugi fins a l'1,9% des de l'1,4% anterior, i les dades d'atur setmanal (dijous).
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, la temporada de resultats agafa ritme als Estats Units amb els comptes de Tesla i Alphabet, que es donaran a conèixer aquest dimarts després del tancament del mercat. Així mateix, Coca-Cola, que ha guanyat un 5% menys, però ha elevat la 'guidance' per l'augment de la demanda, i General Motors, que ha batut previsions i reestructurarà el negoci a la Xina, s'han confessat durant la sessió. Al costat negatiu, UPS ha reduït el seu benefici, ha incomplert previsions i ha retallat la seva 'guidance' per al que resta d'any.
A més, les accions de Spotify es disparen un 15% després que la companyia presentés uns resultats del segon trimestre de rècord, amb el benefici operatiu més gran de la seva història, per valor de 266 milions d'euros, després dels 247 milions de pèrdues del mateix període de l'any anterior.
"El risc és que, ateses les altíssimes valoracions de les 'big tech', qualsevol retard en els ingressos de la intel·ligència artificial (IA), qualsevol detall desagradable o qualsevol pas en fals podria tenir un impacte negatiu a tot el sector i conduir a una ràpida liquidació de les accions relacionades amb la IA”, indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,15% (77,44 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,01% (81,60 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,39% (1,0846 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,49% (2.406 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,244% i el bitcoin perd un 1,58% (66.888 dòlars).