Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimecres, després dels guanys moderats de dimarts, que han portat el Dow Jones a renovar màxims històrics, una fita que repetix pràcticament en cadascuna de les últimes sessions. Alhora, l'S&P 500 també cotitza molt a prop dels màxims històrics que va assolir el gener del 2022, quan va superar els 4.800 punts. El Nasdaq, per part seva, cotitza per sobre dels 15.000 sencers per primera vegada des del principi de l'any passat.
- 42.463,57
- -
El Nasdaq 100 ha estat un altre dels selectius que ha superat màxims de tots els temps després de finalitzar la sessió de dimarts per sobre dels 16.764 punts.
"El selectiu nord-americà fa a prop de dos mesos que està pujant verticalment durant els quals hem vist com es revalorava un 20%. En la verticalitat de la pujada cal destacar el buit alcista que va deixar a mitjans de novembre als 15.482 punts. Aquest buit no s'ha cobert, cosa que és una mostra de la fortalesa actual de les compres. Els alts nivells de sobrecompra ens fan estar molt pendents d'una parada al camí”, comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
I tot això mentre des de la Reserva Federal (Fed) intenten refredar l'ànim dels inversors, assegurant que les baixades de tipus no arribaran tan aviat com descompti el mercat.
Les últimes declaracions sobre això han arribat per part del president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, que ha assegurat que "la inflació retrocedirà de forma relativament lenta durant els propers sis mesos, per la qual cosa no sentirem urgència per començar a retirar la nostra política monetària restrictiva".
A més, ha reiterat que espera només dues baixades de 25 punts bàsics i al segon semestre del 2024, no abans.
"Els inversors somien amb retallades agressives de tipus en un entorn de fort creixement econòmic, i aquesta no és la recepta adequada per alleujar la inflació i mantenir-la prou baixa. Les sòlides dades econòmiques i les altes expectatives de guanys no són compatibles amb una Fed moderada", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
Per als experts de Link Securities, "mentre que els inversors segueixin apostant clarament perquè els bancs centrals, malgrat els seus missatges en sentit contrari, començaran a baixar les taxes oficials a mitjans del primer semestre del 2024, les borses seguiran escalant posicions, i no és descartable que totes tanquin l'any molt a prop dels seus nivells més alts de l'exercici o, directament, a màxims anuals".
CONFIANÇA DEL CONSUMIDOR
L'agenda econòmica d'aquest dimecres inclou la confiança del consumidor del mes de desembre, per a la qual s'espera una "evolució a l'alça per l'estabilització dels preus i la resiliència mostrada pel mercat i això no se sap si és bo o dolent ara mateix", apunten des de Bankinter.
Tot i això, les cites més destacades començaran a conèixer-se a partir de demà, quan es publiquin la tercera lectura del PIB nord-americà del tercer trimestre i el deflactor de consum PCE del novembre (divendres), la mesura d'inflació preferida de la Fed.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, FedEx cau més d'un 10% a la sessió després de donar a conèixer els resultats del segon trimestre fiscal, que es van situar per sota de les expectatives, i després que la companyia tornés a reduir la seva perspectiva de vendes per al resta de l'any per la feble demanda.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,74% (75,07 dòlars) i el Brent avança un 1,35% (80,32 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,15% (1,0963 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,18% (2.048 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,89% i el bitcoin es revalora un 4,53% (44.126 dòlars).