dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest divendres després de conèixer la dada clau de feina als Estats Units, que marcarà el rumb de la sessió.

  • 39.339,65
  • -

El mercat laboral del país ha registrat un repunt superior a l'esperat al maig, fins a 272.000 nous llocs de treball des dels 175.000 d'abril, tot i que segueix mostrant un camí a la baixa des dels 303.000 llocs creats al març. De fet, la taxa d'atur s'ha incrementat fins al 4%.

Pel que fa als salaris, els ingressos mitjans per hora també s'han situat per sobre del que estava previst, amb un augment del 0,4% al mes i del 4,1% en taxa interanual. Les estimacions apuntaven a una pujada del 0,3% i del 3,9%, respectivament.

"Sembla poc probable que l'informe d'ocupació del maig canviï les regles del joc en termes de les perspectives de política de la Reserva Federal. Com es podia esperar, els membres del FOMC continuen atorgant més pes al costat de la inflació del doble mandat, i és probable que reiterin la setmana que ve que encara han d'obtenir la 'confiança' que busquen en un retorn cap a l'objectiu del 2% per permetre la primera reducció de tipus que s'aplicarà”, valora Michael Brown, estrateg de recerca sènior de Pepperstone.

NVIDIA I GAMESTOP SEGUEIXEN AL FOCUS

Actualment empresarial, Nvidia executarà, al tancament del mercat, l'split (divisió d'accions) de 10 per 1, que resultarà que els seus títols passaran a cotitzar dilluns des dels 1.200 dòlars actuals (dependrà del tancament definitiu) fins als 120 dòlars (es tracta d'un efecte comptable per augmentar-ne la liquiditat i atraure inversors minoristes).

També segueix sent protagonista GameStop, que cotitza amb una forta volatilitat mentre el mercat espera que Roaring Kitty reaparegui avui a Youtube per oferir la seva tesi d'inversió en la companyia, després de fer-se milionari especulant amb el valor.

ANÀLISI TÈCNICA DEL NASDAQ 100

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 ofereix un aspecte immillorable després de marcar màxims històrics aquesta setmana per sobre de 18.900 punts.

"Per a les properes setmanes, és probable que puguem acabar veient els 20.000 punts. No apreciarem un senyal de debilitat mentre que es mantingui cotitzant per sobre dels 18.189 punts, mínims del retrocés temporal realitzat a finals de maig", explica César Nuez , analista de Borsamania.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,21% (75,71 dòlars) i el Brent avança un 0,10% (79,91 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,60% (1,0825 dòlars), i l'unça d'or cau un 2% (2.342 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,414% i el bitcoin guanya un 0,8% (71.284 dòlars).

Noticias relacionadas

contador