dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza aquest dimecres amb suaus vendes en tornar a l'activitat després del festiu pel Dia de la Independència (Independence Day). Durant aquesta jornada, les operacions tornaran a la normalitat després que els índexs novaiorquesos posessin fi a un semestre guanyador, amb el Nasdaq registrant el seu guany més gran en una primera meitat d'any des del 1983 i l'S&P 500, des del 2019. La sessió estarà marcada per la publicació de les actes de la Reserva Federal (Fed).

  • 42.175,11
  • -

"Durant els últims dies, els mercats han estat operant en un ampli rang lateral amb poc impuls, ja que els inversors sospesen la direcció del proper moviment durant el proper trimestre", afirma Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

El focus del mercat estarà en aquesta sessió a les actes de la darrera reunió de la Fed, en la conclave de la qual l'organisme va decidir fer una pausa 'hawkish' i mantenir els tipus d'interès a la forquilla situada entre el 5%-5,25%.

Els inversors buscaran pistes al voltant de quins poden ser els propers moviments del banc central nord-americà, tot i que el president, Jerome Powell, ja ha avançat dues alces més abans de final d'any.

"A causa dels retards que s'observen en el traspàs de la política monetària, pot ser que una llarga pausa després del juliol, mantenint les taxes als nivells actuals durant mesos, sigui un curs d'acció més intel·ligent que continuar pujant les taxes fins que la corda fluixa es trenqui i tot l'edifici caigui. Les actes haurien de donar-nos una indicació dels processos de pensament dels membres més moderats del FOMC i com de còmodes se senten amb la perspectiva d'aquest equilibri de riscos", afegeix Hewson.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank "clarament hi haurà un parell de frases agressives, ja que els funcionaris de la Fed van aturar els augments de taxes a la reunió de juny, però el diagrama de punts mostrava dues pujades més de tipus d'interès abans" d'una pausa més llarga”.

En aquest sentit, l'eina FedWatch, de CME Group, atorga un 90% de probabilitat que torni a elevar els tipus 25 punts bàsics a la reunió de juliol, fins a la forquilla del 5,25%-5,5%.

Amb tot, les properes decisions de la Fed estaran marcades per les dades econòmiques. En aquest sentit, dijous la consultora ADP difondrà la seva enquesta sobre l'ocupació privada, i també se sabran les xifres d'atur setmanal.

Tot i això, la cita més important arribarà divendres amb l'informe d'ocupació oficial del juny, per al qual el consens espera que se situï en 200.000 llocs de treball des dels 339.000 del mes anterior.

GUERRA TECNOLÒGICA ENTRE ELS EUA I LA XINA

La guerra tecnològica entre els Estats Units i la Xina suma aquest dimecres un nou capítol. El president xinès, Xi Jinping, ha demanat als països que en rebutgin la desvinculació i evitin el tall de les cadenes de subministrament només un dia després que el gegant asiàtic limités les exportacions de dos metalls clau per a la fabricació de xips, el gal·li i el germani.

La Xina va prendre aquesta mesura en resposta a la decisió dels EUA de restringir l'exportació de xips al gegant asiàtic, i el Ministeri de Comerç xinès la va justificar dient que tenia per objecte protegir la seguretat nacional.

Segons Xi, la segona economia del món ara vol treballar amb els països per "rebutjar les mesures d'establiment de barreres, desacoblament i ruptura de les cadenes de subministrament".

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 es torna a moure, aquest dimecres, després de la festivitat del 4 de juliol i les seves perspectives són molt bones.

"El selectiu ha confirmat la formació d'un retrocés temporal al nivell dels 4.322 punts. Durant les darreres sessions estem veient com ha aconseguit superar la resistència dels 4.448 punts, màxims anuals", assenyala César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Això deixa la companyia amb moltes possibilitats perquè puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.600 punts i sense descartar una extensió dels guanys fins als màxims històrics del començament del 2022 que va dibuixar als 4.818 punts", afegeix l'expert.

Al pla empresarial, les accions de Rivian pugen a prop d'un 4% a la sessió després que el fabricant de vehicles elèctrics reportés 12.640 entregues durant el segon trimestre, superant les expectatives del mercat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,20% (70,63 dòlars) i el Brent perd un 0,9% (75,57 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia 0,10% (1,0888 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,28% (1.934 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,855% i el bitcoin avança un 0,12% (30.761 dòlars).

Noticias relacionadas

contador