le president de la reserve federale americaine jerome powell tient une conference de presse apres l annonce par la fed d une hausse d un quart de point des taux d interet a washington

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimecres després dels guanys moderats de dimarts que van portar el Dow Jones a registrar la seva dotzena sessió consecutiva en verd, fet que suposa la seva ratxa guanyadora més llarga des del febrer del 2017. Durant aquesta jornada, els inversors descompten els resultats d'Alphabet i Microsoft, i esperen amb atenció la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i els comptes de Meta, que es donaran a conèixer després del tancament del mercat.

  • 42.175,11
  • -

El banc central nord-americà donarà a conèixer aquest dimecres el seu darrer moviment en política monetària per al qual es preveu una alça de 25 punts bàsics amb un 99% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group.

Per això, totes les mirades estaran posades sobre el president de l'organisme, Jerome Powell, i les possibles pistes que pugui fer de cara als propers passos.

"La positivitat al voltant de l'economia dels EUA òbviament està donant algunes idees agressives a la Reserva Federal (Fed), que probablement anunciï un altre augment de 25 punts bàsics avui i adverteixi que n'hi pot haver més", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"La 'preocupació' més gran dels inversors és el que pugui assenyalar la Fed al final de la reunió de dos dies que està celebrant el seu Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC). La gran pregunta que es fan els inversors és si la d'avui serà o no l'última pujada de les taxes de referència”, afirmen els experts de Link Securities.

En aquest sentit, creuen que el més probable és que ni el comunicat del FOMC ni Powell, a la posterior roda de premsa, "es 'mullin' en aquest sentit, mantenint el mantra que la Fed seguirà actuant 'basada en dades'".

ALPHABET I MICROSOFT, CARA I CREU

El mercat descompta aquest dimecres els resultats de dues grans tecnològiques, Alphabet (matriu de Google) i Microsoft, que van publicar les xifres després del tancament del mercat.

En el cas d'Alphabet, ha registrat un benefici net de 18.368 milions de dòlars, xifra que suposa un creixement del 15% des dels 16.002 milions reportats durant el mateix període del 2022. Així mateix, el creixement dels seus ingressos al núvol impulsa els títols de la companyia més un 6% a Wall Street.

Microsoft, en canvi, malgrat haver guanyat 20.100 milions de dòlars, xifra que suposa un creixement del 20% en la comparativa interanual, ha presentat una desacceleració en el seu negoci d'Azure, cosa que porta les accions de l'entitat a caure més de un 2% a la sessió.

Mentrestant, la temporada de resultats segueix avançat i en aquesta sessió es confessarà davant del mercat Coca-Cola, alhora que Meta ho farà després del tancament.

A nivell empresarial, també és notícia l'acord definitiu que han signat els bancs regionals Banc of California i PacWest Bancorp en virtut del qual les entitats es combinaran en una transacció de fusió d'accions que ha estat aprovat per unanimitat per les juntes directives de totes dues companyies.

Un cop tancada la transacció, s'espera que la companyia combinada tingui aproximadament 36.100 milions de dòlars en actius, 25.300 milions de dòlars en préstecs totals, 30.500 milions de dòlars en dipòsits totals i més de 70 sucursals a Califòrnia.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,45% (79,30 dólares) i el Brent cedeix un 0,36% (83,34 dólares). Per part seva, l'euro s'ha apreciat un 0,12% (1,1066 dólares), i l'unça d'or guanya un 0,47% (1.972 dólares).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,881% i el bitcoin perd un 0,10% (29.216 dólares).

Noticias relacionadas

contador