Suaus pèrdues a Wall Street aquest dimecres després dels guanys de dimarts, liderats pel Nasdaq gràcies a l'empenta de Nvidia, a mesura que els inversors centren la seva atenció en la Reserva Federal (Fed) i la inflació, sense perdre de vista la situació geopolítica a Orient Mitjà i la temporada de resultats.
- 21.289,15
- 0,85%
"L'esdeveniment que s'espera amb ansietat i sense el desenllaç del qual el mercat seguirà indecís i curós és la represàlia d'Israel sobre l'Iran. Netanyahu probablement aspira a influir sobre les eleccions nord-americanes afavorint Trump, així que, interpretat des d'aquesta perspectiva d'estratègia política, és possible que esperi una mica més perquè la represàlia s'acosti més al 5 novembre”, valoren a Bankinter.
El mercat també està atent a l'huracà Milton, que ha passat a categoria 4, i que ha arribat a la costa oest de Florida i ha fet que les empreses hagin decidit aturar les seves operacions. Sobre el seu impacte, i el d'Helene, a les perspectives dels EUA ja ha advertit la governadora de la Reserva Federal, Adriana Kugler, de seguir molt de prop els efectes econòmics.
LA INFLACIÓ, PROTAGONISTA
L'agenda econòmica d'aquest dimecres inclou la publicació de les actes de la Fed corresponents a la darrera reunió de política monetària en què va optar per retallar els tipus d'interès en 50 punts bàsics.
Així, després de la publicació d'un sòlid informe d'ocupació del setembre, la probabilitat que l'organisme faci una altra rebaixa jumbo ha perdut força i ara el mercat espera, amb un 86% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, que el banc central nord-americà baixi les taxes al novembre a 25 punts bàsics.
Tot i que ara tot passa per la inflació, que serà protagonista de la setmana. L'IPC del setembre es donarà a conèixer dijous, mentre divendres es publicaran els preus de producció del mateix mes.
En aquest sentit, el consens preveu una moderació de la taxa general fins al 2,3% des del 2,5% del mes d'agost, per a la subjacent s'espera que es mantingui estable al 3,2%.
"Si veiem alguna fortalesa no desitjada, podríem veure que la probabilitat que no hi hagi una retallada augmenta tan ràpidament com la probabilitat d'una retallada de 50 punts bàsics la setmana passada", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank
NVIDIA SUPERA RESISTÈNCIES
Nvidia donava aquest dimarts un nou senyal de fortalesa en pujar un 4%, cosa que portava el Nasdaq a liderar els guanys a la sessió.
Amb aquestes alces, la companyia aconsegueix superar la resistència clau que presenta a curt termini als 131,26 dòlars. "Es confirma la formació d'un triangle simètric. Aquesta figura és de continuació de tendència i té un objectiu de pujada als 170 dòlars, resultat de projectar el costat curt del triangle sobre el trencament de la figura. No obstant, abans ha d'aconseguir superar els màxims anuals que presenta als 140,76 dòlars, que són també els màxims històrics", indica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
"Els bons nivells d'acumulació que podem observar en la seva sèrie diària de preus només donen consistència a la seva tendència alcista principal", afegeix Nuez.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
Al pla empresarial, aquest divendres arrenca la temporada de resultats del tercer trimestre de la mà dels grans bancs dels EUA com ara JP Morgan, Bank of New York Mellon, Wells Fargo o BlackRock.
Així mateix, és notícia Google, ja que el Departament de Justícia dels EUA (DOJ, per les sigles en anglès) ha fet una sèrie de recomanacions a la companyia per evitar el seu monopoli a Internet.
Boeing també baixa (-3,5%) després d'informar que ha entregat 291 avions fins al setembre, un 21,5% menys que fa un any en un context marcat per la vaga de 33.000 dels seus treballadors a Seattle.
Al costat contrari, Arcadium Lithium es dispara un 30% a la sessió, després que Rio Tinto, la segona major minera del món, hagi anunciat la seva adquisició per 6.700 milions de dòlars.
Tesla també és protagonista enmig de les altes expectatives pel llançament del robotaxi Cybercab d'Elon Musk que tindrà lloc aquest dijous.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,24% (72,62 dòlars) i el Brent retrocedeix un 1,26% (76,18 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,25% (1,0952 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,21% (2.629 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança al 4,043% i el bitcoin perd un 0,58% (62.852 dòlars).