des traders travaillent a la bourse de wall street 20240209185639

Aquest dimecres, mentre els inversors estan pendents de la cita amb Nvidia, els resultats dels quals es publicaran al tancament, Wall Street cotitza amb suaus vendes, després que aquest dimarts el Dow Jones marqués nous màxims històrics.

  • 41.606,18
  • -
  • 19.432,40
  • 0,05%
  • 5.947,96
  • -

Wall Street va acabar amb suaus compres aquest dimarts (Dow Jones:+0,02%; S&P500:+0,16%; Nasdaq:+0,16%).

Avui l'atenció se centra en els resultats d'Nvidia. Els seus comptes serviran per avaluar la sostenibilitat general del sector de la tecnologia i la intel·ligència artificial.

"S'ha convertit en el rostre de l'auge de la tecnologia d'intel·ligència artificial i els mercats han utilitzat les presentacions de resultats per avaluar l'estat de la despesa de capital en intel·ligència artificial. Per tant, té el potencial de moure els mercats globals malgrat d'estar programada per després del tancament del mercat nord-americà”, assenyalen a Danske Bank.

Mentrestant, a Link Securities es mostren "convençuts que la companyia serà capaç, com és últimament, de superar amb comoditat les expectatives de vendes i beneficis que maneja el consens d'analistes. El que no tenim gens clar és si això serà suficient per als inversors".

"En principi, donaran més valor a la marxa dels marges i, sobretot, a les expectatives que transmetin els gestors de la companyia sobre l'evolució de la demanda de tot allò relacionat amb la IA. Els inversors també valoraran el que digui la companyia sobre el llançament del seu nou xip (Blackwell) i sobre quan començarà aquest producte a tenir impacte a les vendes i resultats de l'empresa”, diuen.

De com reaccionin els inversors a tot allò assenyalat "dependrà en gran mesura del comportament d'una part important dels mercats de valors occidentals a curt termini, concretament dels valors del sector tecnològic, molts dels quals continuen cotitzant amb valoracions molt exigents, que descompten grans creixements futurs dels resultats”, afegeixen.

A més, els inversors esperen altres dades que es coneixeran la resta de la setmana, com ara l'actualització del PIB dels EUA, que es coneixerà aquest dijous, així com de les sol·licituds inicials de desocupació. També, el Departament de Comerç dels EUA publicarà divendres la lectura del juliol de l'índex de preus del consum personal, conegut com a PCE, l'indicador més seguit per la Reserva Federal (Fed).

En aquest sentit, s'espera que proporcionin més pistes sobre una retallada possible dels tipus d'interès. Els inversors ara estan descomptant gairebé íntegrament una retallada de 25 punts bàsics al setembre.

A més, aquest dimecres s'ha conegut que les sol·licituds d'hipoteques als EUA van augmentar un 0,5% a la setmana finalitzada el 23 d'agost en relació amb els set dies previs, segons les dades de l'enquesta de sol·licituds setmanals de l'Associació de Banquers Hipotecaris (MBA).

D'altra banda, Apple ha pres la decisió de retallar al voltant de 100 llocs de treball al seu grup de serveis digitals com a part del canvi en les prioritats d'aquesta divisió clau, segons informa aquest dimecres Bloomberg citant persones amb coneixement de l'assumpte.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1154 dòlars (-0,26%). El petroli cotitza amb importants caigudes, amb el Brent als 78 dòlars (-1,45%) i el WTI als 74 dòlars (-1,5%).

L'or es deixa ara un 0,34% (2.544 dòlars) i la plata, un -1,56% (29,95 dòlars).

El bitcoin cotitza per sota dels 60.000 dòlars (59.021 dòlars) i l'ethereum cedeix fins als 2.459 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,825%.

Noticias relacionadas

contador