un trader travaille a la bourse de wall street 20230920114348

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dimarts després dels guanys de dilluns, liderats pel Nasdaq, i que van permetre a l'S&P 500 marcar nous màxims històrics, a l'inici d'una setmana carregada de referències. En aquesta jornada, l'atenció del mercat passa per les 'big tech', que han impulsat el repunt el mercat des del començament de l'any, i que comencen a donar a conèixer els seus resultats trimestrals, així com per la Reserva Federal (Fed), que comença el seu conclave monetari de dos dies.

  • 19.839,83
  • 2,56%

L'S&P 500 va marcar un màxim històric als 4.927 punts al tancament del mercat, "impulsat per l'esperança que cinc dels 'Set Magnífics' sorprenguin positivament quan revelin els seus resultats, i amb l'esperança que sentirem alguna cosa relativament moderada a la reunió de la Reserva Federal (Fed)”, indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Al mercat nord-americà van ser també els bons, "els preus dels quals van repuntar amb força, provocant la caiguda dels seus rendiments, els que van recolzar el comportament de la renda variable", valoren des de Link Securities.

En aquest sentit, els experts destaquen que els dos mercats, bons i accions, van reaccionar molt positivament després d'anunciar el Tresor nord-americà les seves necessitats de finançament per al primer trimestre del 2024, estimacions que es van situar per sota del que esperaven els mercats.

PARLARÀ DE RETALLADES LA FED?

El consens sembla tenir clar, amb una probabilitat del 97,9% segons l'eina FedWatch, que la Reserva Federal tornarà a mantenir els tipus d'interès a la forquilla compresa entre el 5,25%-5,5%, per la qual cosa l'interès dels inversors se centrarà a determinar quines són les intencions a futur de l'organisme en matèria de política monetària.

"Caldrà, per tant, estar molt atent al comunicat que emeti el FOMC i a la roda de premsa que farà dimecres, després de la finalització de la reunió del comitè, el seu president, Jerome Powell, i al que digui sobre l'evolució de l'economia, el mercat laboral i, sobretot, la inflació", diuen des de Link Securities.

Per als experts, si Powell obre la porta a una baixada potencial de tipus abans de l'estiu, cosa que els inversors descompten, la reacció dels mercats de bons i d'accions serà positiva. "Si el discurs és més dur del que s'esperava, i Powell es manté la mantra que la Fed actuarà en funció de les dades que es vagin publicant, advertint del risc que comporta que una baixada de tipus precipitada pogués revitalitzar la inflació, els mercats es giraran a la baixa", afegeixen.

ALPHABET, MICROSOFT I LA IA

La temporada de resultats de les grans tecnològiques agafa força aquesta setmana i, després del tancament del mercat, Alphabet i Microsoft seran les encarregades de donar a conèixer les xifres.

L'atenció dels inversors se centrarà en la intel·ligència artificial (IA) i en les principals apostes a futur de les companyies.

"Caldrà estar molt atents al que diguin aquestes companyies sobre les seves expectatives de rendibilitat a l'àmbit de la Intel·ligència Artificial (IA), ja que han estat aquestes expectatives les que han impulsat amb molta força a l'alça les accions de les dues empreses als últims mesos", remarquen a Link Securities.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dimarts inclou la publicació de la confiança del consumidor, il'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS).

A l'actualitat empresarial, les accions de General Motors pugen un 8% a la sessió després que els resultats del fabricant de vehicles nord-americà hagin superat les pròpies previsions de la companyia. El 2023, els beneficis de la companyia de Detroit han ascendit fins als 10.100 milions de dòlars (+1,9%) enfront d'una orientació que preveia uns beneficis màxims de 9.700 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,14% (76,91 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,24% (82,20 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,17% (1,0851 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,06% (2.066 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,051% i el bitcoin suma un 0,56% (43.345 dòlars).

contador