dl wall street wall st new york city nyc ney york stock exchange nyse nasdaq dow jones industrial average djia trading us usa united states of america 2023120702241
Sharecast graphic / Josh White

Wall Street cotitza amb suaus vendes aquest dilluns, a l'inici d'una setmana en què els inversors tenen el focus posat en les dades d'inflació i la decisió de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed).

El banc central nord-americà celebra entre dimarts i dimecres un nou conclave monetari. Tota l'atenció recaurà sobre les projeccions econòmiques, ja que no s'esperen sorpreses en les decisions actuals, perquè es dona per fet una nova pausa en els tipus d'interès.

El mercat es troba davant del gran interrogant de si la Fed mantindrà les tres retallades previstes per al que resta d'any.

"Després de la reunió del FOMC, la Fed donarà a conèixer el seu nou quadre macroeconòmic i, el que és gairebé més important de cara al comportament dels mercats, el seu diagrama de punts actualitzat, en què els membres del comitè dibuixen les seves expectatives de tipus a mitjà termini. Si al del mes de març passat aquests funcionaris esperaven 3 reduccions de tipus abans que finalitzés l'any 2024, creiem que ara les seves expectatives hauran canviat, sent factible que, com a molt, prevegin 2 baixades de tipus i, fins i tot, només una. Si és així, podem esperar una reacció negativa dels mercats de bons i positiva del dòlar.

A més, s'espera l'Índex de Preus de Consum (IPC) del maig, dada que es publicarà dimecres. Les previsions anticipen que es mantingui al 3,4%, mentre que la taxa subjacent es relaxi lleument fins al 3,5% interanual.

"Lectures per sobre del que estima el consens serien rebudes molt negativament pels mercats de bons i accions, mentre que, si la inflació dona símptomes d'haver reprès al maig la seva tendència baixista, cosa que dubtem, els mercats reaccionaran de manera molt positiva", afegeixen els analistes.

APPLE ARRIBA AMB DUBTES AL WWDC

Al terreny empresarial, la Conferència Mundial de Desenvolupadors (WWDC) s'estendrà fins divendres 14. Un esdeveniment que és molt important per a Apple, ja que la companyia dirigida per Tim Cook donarà a conèixer les últimes versions d'alguns dels seus sistemes operatius, entre els quals s'inclouen iOS 18, iPadOS 18, macOS 15, tvOS 18, watchOS11 i visionOS2. Però el focus està, per a sorpresa de ningú, sobre la intel·ligència artificial (IA).

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas cotitza amb pujades del 0,64% (76,01 dòlars) i el Brent avança un 0,53% (80,04 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,60% (1,0737 dòlars), i l'unça d'or cotitza plana (2.314 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 4,465% i el bitcoin cedeix un 0,70% (69.257 dòlars).

contador