Wall Street cotitza amb suaus pèrdues aquest dimecres després de les pèrdues moderades de dimarts, en una sessió durant la qual els índexs novaiorquesos es van veure pressionats per la decisió d'Aràbia Saudita i Rússia d'estendre les retallades voluntàries de subministrament de petroli fins a finals d'any, cosa que ha incrementat les preocupacions sobre com això pot influir a la inflació. Durant aquesta jornada, els inversors estaran molt atents a la publicació del PMI i ISM serveis i al Llibre Beix de la Fed.
- 42.823,96
- -
"Amb els preus del petroli als nivells més alts des del novembre, després que l'OPEP+ estengués les retallades de producció fins a finals d'any, hi ha una preocupació creixent que l'augment dels preus del cru que hem vist des del juny senti una base per a la desacceleració recent en preus i mantingui la inflació a nivells elevats durant més temps", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat de CMC Markets UK.
Hewson afegeix que aquest temor s'està reflectint en un fort augment dels rendiments del Tresor nord-americà, cosa que "també serveix per complicar el desafiament que enfronten els bancs centrals a la seva batalla per frenar la inflació i fer-la retrocedir cap al seu objectiu del 2%".
EL SECTOR SERVEIS, AL FOCUS
A l'agenda econòmica, aquest dimecres el mercat coneixerà el PMI i l'ISM serveis d'agost, per als quals s'espera que es mantinguin a territori expansiu.
"Ara que el malestar que ha afectat el sector manufacturer durant tot aquest any s'ha estès al sector de serveis, l'economia nord-americana sembla que s'està diferenciant de la resta del món, i s'espera que les dades de serveis mostrin un consumidor més resilient", valora Hewson.
"En principi, i si es compleix el que s'esperava, cap d'aquests indicadors no hauria de tenir un impacte rellevant en la marxa d'unes borses que estaran molt pendents de variables com el dòlar, el preu del cru, així com del comportament dels rendiments dels bons, variables totes elles que sí que poden condicionar el seu comportament al llarg de la sessió", indiquen des de Link Securities.
Així mateix, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que proporcionarà la visió del banc central nord-americà respecte a la situació i les expectatives econòmiques del país.
ANÀLISI TÈCNICA
Per anàlisi tècnica, a finals del mes d'agost passat l'S&P 500 va oferir un bon senyal.
"L'índex va aconseguir superar la directriu baixista del curt termini projectada des de finals del mes de juliol. Això ens confirma el final de les caigudes a curt termini i ens fa pensar en una extensió de les pujades fins als màxims anuals dibuixats als 4.607 punts", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.
Nuez considera que el seu comportament en aquests preus és molt important i que, quan els superi, és molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.818 punts, màxims històrics.
"El seu aspecte tècnic per a les properes setmanes és bo i és que només veuríem un senyal de debilitat en el seu aspecte tècnic amb l'abandonament del suport dels 4.335 punts, mínims d'agost", afegeix l'expert.
ALTRES MERCATS
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,70% (86,08 dòlars) i el Brent cedeix un 0,73% (89,39 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0733 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,23% (1.948 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,256% i el bitcoin guanya un 0,12% (25.740 dòlars).