ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus pèrdues a la primera sessió borsària de la setmana als Estats Units. Cal recordar que ahir el parquet nord-americà va estar tancat amb motiu de la celebració del Dia del Treball (Labor Day) al país.

  • 42.175,11
  • -

Aquests moviments es produeixen després d'una setmana de pujades destacades per als selectius nord-americans, la millor des del juliol. En el cas del Dow Jones i del tecnològic Nasdaq, aquestes referències van pujar un 1,4% i un 3,3%, respectivament. Per la seva banda, l'S&P 500 es va anotar un repunt del 2,5% l'última setmana d'agost, fet que li va permetre tancar la millor setmana des del mes de juny passat.

Tot això després que el mercat tornés a rebre indicis que la primera economia del món s'està alentint, però també de certa relaxació de les pressions sobre els preus. Una de les referències macroeconòmiques més importants, l'informe d'ocupació, va mostrar que es van crear 187.000 llocs de treball l'agost, encara que la taxa de desocupació va pujar fins al 3,8%. D'altra banda, el deflactor PCE de consum privat del mes de juliol, un dels indicadors preferits de la Reserva Federal (Fed), va mostrar un augment moderat en taxa general i subjacent.

Aquestes i altres referències han augmentat la creença dels inversors que la Fed podria fer una pausa el setembre. Segons dades de l'eina FedWatch de CME, el consens dona un 90% de probabilitat que el banc central nord-americà deixi els tipus on son al conclave que celebraran els propers dies 19 i 20. No obstant, els inversors creuen que hi ha al voltant de un 40% de probabilitats que la Fed pugi els tipus una vegada més el que resta d'any.

D'altra banda, la jornada no presenta referències macroeconòmiques de gran importància, encara que sí que es publicaran l'índex Redbook i les comandes a fàbrica del mes de juliol. Caldrà esperar a demà per conèixer el PMI serveis i compost dels Estats Units, així com el Llibre Beix de la Reserva Federal.

OPTIMISME EL SETEMBRE?

Històricament, setembre ha estat un mes especialment fluix per a la renda variable. Tot i això, les últimes dades conegudes i les que queden per conèixer, com la dada d'inflació d'agost que es publicarà dimarts que ve, han insuflat d'un inusitat optimisme als inversors per la possibilitat que es produeixi un repunt a curt termini.

"Els inversors se senten més optimistes perquè tornem a estar de manera ascendent i amb tendència a l'alça. Almenys a curt termini, crec que els mercats de renda variable nord-americans podrien continuar pujant fins i tot davant d'un mes relativament complicat", ha assenyalat Sam Stovall, estrateg en cap d'inversions de CFRA, en una entrevista concedida a CNBC.

Per part seva, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, creu que l'S&P 500 ha donat senyals tècnics per pensar seriosament en aquest rebot. "Des d'un punt de vista tècnic, i després del rebot des de zones de control delimitats pels 4.350 punts, l'objectiu inicial dels 4.520-4.540 aconseguit al tancament de la setmana és ara la zona de resistència que cal superar per pensar en cotes de màxims delimitats pels 4.600 punts”, explica.

"Superar aquesta referència tornaria a situar-nos en pujada lliure. Tot i això, si els 4.540 no se superen, ens dirigirem cap als suports als 4.490 primer, els 4.445 després i 4.400 com a referències que cal vigilar", adverteix.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, l'empresa de semiconductors Arm ha presentat aquest dimarts una sol·licitud actualitzada per a la seva futura oferta pública de venda (OPV) a la Borsa de Nova York, i ha fixat una forquilla de preus entre 47 i 51 dòlars. La filial de SoftBank ha anunciat que vendrà 95,5 milions d'accions com a part d'aquest procés.

En altres mercats, l'euro perd força enfront del dòlar (-0,46%, 1,0745 dòlars). El petroli també cau al voltant d'un 0,6%: el Brent se situa als 88,3 dòlars i el West Texas, als 85,2.

L'or cedeix un 0,5% (1.956 dòlars) i la plata, un 2,7% (23,90 dòlars).

El bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) segueixen sense aixecar cap i se situen al voltant dels 25.700 i 1.630 dòlars, respectivament.

El rendiment del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 4,22%.

Noticias relacionadas

contador