Wall Street cotitza amb suaus guanys aquest dilluns després d'haver posat fi a una setmana de guanys gràcies a la moderació de la inflació i als comptes sòlids dels grans bancs nord-americans. Durant les properes sessions, l'atenció dels inversors estarà posada en els resultats empresarials, a mesura que vagin presentant més companyies les seves xifres del segon trimestre.
- 43.297,03
- -
"Els inversors estan animats pel procés de desinflació que està experimentant l'economia dels EUA, que sembla confirmar-se, cosa que podria portar la Reserva Federal (Fed) a finalitzar el procés de pujades de tipus abans del que s'esperava", comenten els experts de Link Securities.
A més, afegeixen que "aquesta economia segueix mostrant-se resistent enfront de l'alta inflació i els tipus d'interès més grans, cosa que augmenta la probabilitat que, finalment, el banc central nord-americà sigui capaç d'aconseguir el tan anhelat 'aterratge suau'".
Tot i això, ara les mirades estan posades en els resultats de les empreses nord-americanes d'aquesta setmana. "Els primers comptes dels bancs nord-americans van ser millors del que s'esperava divendres passat i es van sumar a l'entusiasme general dels inversors després que les dades d'inflació dels EUA impulsessin un repunt als mercats d'accions i bons", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.
A la llista d'empreses que publicaran resultats aquesta setmana, trobem Bank of America, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, Netflix, Tesla, Goldman Sachs, IBM, American Airlines i American Express, entre d'altres.
En general, "els analistes projecten que les empreses de l'S&P 500 experimentaran la contracció més gran en el creixement dels guanys durant el segon trimestre, on s'espera que els guanys caiguin entre un 7% i un 9%", afegeix Ozkardeskaya.
DEBILITAT XINESA
El mercat també està molt atent a la recuperació econòmica de la Xina, més lenta del que s'esperava. L'economia del gegant asiàtic va créixer un 6,3% al segon trimestre respecte a l'any anterior, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadística, per sota de la previsió del consens del 7,3% i enfront del 4 ,5% previ.
El portaveu de l'Oficina Nacional d'Estadística Fu Linghui ha assenyalat que la Xina s'enfronta a un complex entorn geopolític i econòmic internacional.
"El sentiment del mercat és força negatiu entre els inversors a causa de les dades econòmiques de la Xina, que no van complir el pronòstic i van generar preocupacions que la segona economia més gran del món està patint una crisi", assenyala Naeem Aslam, cap d'inversions de Zaye Capital Markets.
ECONOMIA I ALTRES MERCATS
L'agenda econòmica dels propers dies també inclou dades macro rellevants per als inversors com les vendes al detall o la producció industrial del juny. Així mateix, es publicaran les peticions setmanals de desocupació.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,3% (74,43 dòlars) i el Brent cau un 1,28% (78,85 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,1236 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,34% (1.957 dòlars).
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,797% i el bitcoin guanya un 0,18% (30.328 dòlars).