ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus compres després del tancament alcista de dilluns i mentre vigila el conflicte a l'Orient Mitjà. De moment, els inversors descompten que el seu impacte global serà limitat, encara que la situació a curt termini roman condicionada per la incertesa geopolítica.

  • 39.118,86
  • -

El rebot dels índexs s'ha produït des d'importants zones de suport per anàlisi tècnica, i ha estat afavorit pels comentaris de membres de la Reserva Federal (el vicepresident Philip Jefferson i la presidenta de la Fed de Dallas, Lorie Logan). Els dos han considerat que la pujada en els rendiments dels bons redueixen la necessitat de pujar encara més els tipus d'interès als Estats Units.

"Bé per a borses i bons, ja que es redueix la probabilitat que la Fed endureixi més la seva política monetària. Després de les intervencions, les probabilitats d'una pujada de tipus a la propera reunió (31 d'octubre) van caure fins al 24% enfront del 36% abans de les intervencions", assenyalen des de Bankinter.

BNY MELLON: "LA FED NO PUJARÀ TIPUS"

Per part seva, John Velis, estrateg de BNY Mellon, ha assenyalat en la mateixa línia que "no hi haurà augment de taxes el novembre", perquè "la pujada dels rendiments està fent la feina de la Fed".

"Fins i tot en el context del sòlid informe d'ocupació, observem una lleugera desacceleració en el creixement dels salaris. Si bé la inflació encara no està clarament en retirada, no podem deixar de reconèixer aquestes dades constructives. Així, la dada d'IPC del setembre que es publicarà aquest dijous serà crucial", argumenta Velis.

Durant la jornada, altres membres de la Fed, com el governador Christopher Waller, i el president de la Fed de Minneapolis, Neel Kashkari, faran intervencions que també poden moure el mercat.

En tot cas, l'evolució de les borses continuarà condicionada per la guerra que ha esclatat entre Israel i Palestina. Segons aquests experts, “el mercat seguirà encaixant amb serenitat” el conflicte. La seva previsió és "una sessió d'estabilització i possible rebot, encara que amb tendència a afluixar a la tarda nord-americana"

RESULTATS DE PEPSICO

A l'escena empresarial, l'empresa de refrescos Pepsico puja després de publicar els resultats trimestrals i superar el pronòstic del consens.

Els comptes marquen l'inici de la temporada de resultats als Estats Units, amb especial rellevància divendres per als comptes de JP Morgan, Citigroup i Wells Fargo.

EL PETROLI FRENA EL SEU AVANÇ

El preu del petroli frena el seu avanç aquest dimarts després de registrar la pujada més gran en sis mesos, després de l'esclat de la guerra a Israel.

El cru Brent cau un 0,62% (87,60 dòlars) i West Texas baixa un 0,65% (85,81 dòlars). El barril Brent, no obstant, és lluny dels màxims marcats fa un parell de setmanes, que el van portar a rondar els 100 dòlars.

Per part seva, l'euro cotitza pla a nivells de 1,0570 dòlars; i l'unça d'or puja un 0,26% (1.870 dòlars). A més, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,70% i el bitcoin cedeix un 0,2% (27.548 dòlars).

Noticias relacionadas

contador