powellcbbolsa22

Wall Street cotiza amb suaus guanys aquest dimecres després de les pèrdues moderades de dimarts, en una sessió durant la qual Instacart va ser la protagonista al debutar al Nasdaq amb fortes pujades. Durant aquesta jornada tota l'atenció del mercat passa per la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i, sobretot, per les projeccions econòmiques i el diagrama de punts que doni a conèixer el banc central nord-americà.

  • 42.175,11
  • -

El mercat no espera sorpreses i descompta, amb una probabilitat del 99%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que la Fed farà una pausa i mantindrà els tipus d'interès a la forquilla del 5,25%-5,50%. Per això, l'atenció se centra en les expectatives dels tipus dinterès a curt i mitjà termini.

"S'espera que la Reserva Federal mantingui els tipus d'interès sense canvis; és probable que les autoritats semblin satisfetes amb el progrés en matèria d'inflació i podrien revisar els pronòstics de creixement significativament més alts. Un pronòstic de fort creixement podria desencadenar una nova onada d'operacions agressives als mercats d'accions, bons i divises", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

No obstant, l'experta adverteix que les últimes projeccions s'han de prendre amb cautela, atès que la Fed ha estat completament equivocada en les projeccions tant d'inflació, com de desocupació i de creixement.

Pel que fa al diagrama de punts, Ozkardeskaya creu que probablement mostrarà "una expectativa d'una pujada de tipus més abans que s'acabi aquest any, i una taxa mitjana més alta al llarg del proper any. I això és suficient perquè els falcons de la Reserva Federal tornin al mercat".

Per als analistes de Link Securities, la reacció dels mercats de bons i d'accions serà molt diferent en funció del que "dibuixen" en aquesta ocasió els funcionaris de la Fed.

"Si el diagrama de punts mostra que la Fed no pujarà les taxes d'interès aquest any, la reacció dels mercats creiem que serà positiva, encara que veiem una probabilitat molt baixa que aquest sigui l'escenari que es doni; mentre que si els membres del FOMC mantenen l'escenari de tipus que contemplaven el juny, és a dir, que les taxes oficials encara puguin pujar en 25 punts bàsics abans que finalitzi l'any, la reacció de les borses i dels mercats de bons, després de la recent caiguda que han experimentat, pot ser d'alleujament, cosa que els portaria a intentar recuperar almenys part del que ha cedit durant els últims dies", comenten els analistes.

Tot i que a Link Securities també destaquen que "si el diagrama de punts mostra que la Fed té previst mantenir l'alça addicional de tipus de 25 punts per a aquest any que contemplava el juny i retarda en el temps les reduccions de les taxes el 2024, limitant aquestes a menys d'1 punt percentual, el més probable és que els mercats d'accions i de bons corregeixin amb certa intensitat. La Fed, per tant, té a la mà 'el destí' a curt termini d'aquests mercats”.

EL 'SUPERJOUS' AL FOCUS

Aquest dimecres és el torn de la Fed, però dijous, nombrosos bancs centrals coparan l'atenció dels inversors. Un dels més destacats és el Banc d'Anglaterra (BoE), que s'espera que pugi els tipus d'interès en 25 punts bàsics, fins al 5,5%, tot i que la inflació ha començat a donar senyals de moderació.

"La sorprenent caiguda de la inflació al Regne Unit va desencadenar una venda instintiva de la lliura esterlina, ja que les dades consoliden l'expectativa que la propera pujada de tipus del Banc d'Anglaterra (BoE) també podria ser-ne l'última", afegeix Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Així mateix, donaran a conèixer les seves decisions de política monetària el banc central de Noruega, el de Suècia i el de Suïssa.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Disney ha anunciat que duplicarà la inversió en la seva activitat de parcs temàtics en un termini aproximat de deu anys, fins a assolir els 60.000 milions de dòlars.

A més, Instacart inicia la segona jornada borsària amb caigudes properes al 5%, després d'un debut tenyit de verd.

Després de les sortides a borsa d'Instacart i d'Arm la setmana passada, les Oferta Públiques de Venda (OPV) sembla que han recuperat el pols, i aquest dimecres serà el torn de Klaviyo, que la jornada passada va fixar el preu del seu debut en 30 dòlars per títol.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,43% (89,90 dòlars) i el Brent cedeix un 1,52% (92,90 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0691 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,14% (1.950 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,351% i el bitcoin es deixa un 0,10% (27.158 dòlars).

contador