dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb suaus compras aquest dimecres després de les pèrdues de dimarts, que van estar liderades pels valors del Nasdaq, pressionats per Oracle i Apple, els nous models dels quals no convencen els inversors. En aquesta jornada, el mercat centra la seva atenció en IPC d'agost, una dada clau per als propers moviments de la Reserva Federal (Fed).

  • 20.115,54
  • 0,72%

La inflació general ha augmentat del 3,2% al 3,7% l'agost, una dècima per sobre del que s'esperava, mentre que la inflació subjacent ha disminuït del 4,7% al 4,3%.

Richard Garland, estrateg en cap d'inversions d'Omnis Investment, destaca que "és poc probable que l'augment de la taxa d'inflació nord-americana l'agost impulsi la Reserva Federal a augmentar encara més els tipus d'interès aquest mes, més aviat ara les mirades se centraran al novembre".

Per a John Leiper, director d'inversions de Titan Asset Management, "hi ha missatges contradictoris a l'informe de l'IPC d'avui, en part a causa de l'augment dels preus de la gasolina que va reforçar la xifra principal", si bé troba "tranquil·litzador", que "la inflació subjacent per a l'any, excloent-ne l'energia i els aliments, s'alineés amb les expectatives i fos 40 punts bàsics inferior a la lectura anterior".

"Seguim esperant que la Reserva Federal mantingui els tipus a la propera reunió. Els mercats estan valorant una probabilitat lleugerament més gran d'una altra pujada a finals d'aquest any", preveu.

APPLE DECEPCIONA?

Apple va presentar aquest dimarts davant del mercat els seus nous iPhone 15, Apple Watch i AirPods. En el cas dels telèfons, el producte estrella de la tecnològica, el dispositiu inclou millores a la càmera, lleus actualitzacions de disseny i incorpora el connector USB-C.

Tot i això, el mercat esperava molt més d'Apple i va rebre amb decepció el fet que la companyia no donés a conèixer cap producte o avenç revolucionari. Els títols de la companyia van caure un 1,71% després de l'esdeveniment, i dimecres cotitza pla al 'premarket' de Wall Street.

"El nou iPhone15 d'Apple no va aconseguir despertar l'interès de compra de les accions de la companyia, que es van veure molt copejades a la presentació del producte de dimarts", afegeix Ozkardeskaya.

"La presentació que va dur a terme Apple dels seus nous productes -l'iPhone 15, un nou Apple Watch (sèrie 9), entre altres novetats- no va acabar de 'convèncer' els inversors, que dubten que aquests nous productes siguin capaços de reimpulsar el creixement de les vendes de la companyia", indiquen des de Link Securities.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Spirit Airlines cau al voltant d'un 3% després de comunicar aquest dimecres una rebaixa en les previsions d'ingressos per al tercer trimestre per reflectir l'augment dels preus del combustible.

Els títols d'American Airlines, United Airlines i Delta Air Lines també baixen a la sessió, d'entre un 2% i un 4% després de l'avís de Spirit.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,78% (89,91 dòlars) i el Brent avança un 0,70% (92,68 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,13% (1,0738 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,10% (1.934 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,294% i el bitcoin perd un 0,55% (25.958 dòlars).

Noticias relacionadas

contador