photo d archives une plaque de rue de wall street est vue pres de la bourse de new york

Wall Street cotitza amb compres suaus aquest divendres després dels resultats de la gran banca d'inversió nord-americana. D'aquesta manera, l'S&P 500 i el Nasdaq trenquen la tendència baixista amb què van tancar aquest dijous (el Nasdaq, per exemple, va perdre un 1,95% per les fortes vendes al sector tecnològic). Avui han presentat els comptes JP Morgan, Citigroup, Bank of New York Mellon i Wells Fargo.

  • 20.643,26
  • -0,12%

Després de la inflació, que aquest dijous va centrar totes les mirades dels inversors als EUA, i que ha insuflat noves esperances d'una primera retallada dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed) ja al setembre, en haver pujat els preus, tant en taxa general com en taxa subjacent, menys del que s'esperava (la taxa general es va moderar al 3% al juny i la subjacent va fer el mateix, fins al 3,3%), ara tota l'atenció se centra en l'inici de la temporada de resultats a l'altra banda de l'Atlàntic.

RESULTATS DE LA BANCA

I és que encara que aquest dijous ja van donar les seves xifres del segon trimestre companyies com PepsiCo o Delta Air Lines, la veritat és que al mercat li importa, i molt, el que fan els bancs. Tant és així, diuen els estrategs de Link Securities, que l'acompliment de Wall Street dependrà del que mostrin els comptes.

"En això hi haurà molt a dir el resultat de la temporada de publicació de resultats trimestrals, que comença aquest divendres de forma oficiosa amb tres dels grans bancs nord-americans: Citigroup, JP Morgan i Wells Fargo", als quals se suma també BNY Mellon.

Per la seva banda, Kathleen Brooks, directora d'investigació d'XTB, comenta que "els inversors s'han decantat per la solidesa i la seguretat que ofereixen els bancs més grans dels EUA enmig dels problemes immobiliaris que estan afectant alguns dels bancs nord-americans més petits".

Com diu, els mercats "esperen un repunt decent dels ingressos de la banca d'inversió, ja que les fusions i les adquisicions s'han tornat a posar de moda". Els ingressos de banca d'inversió podrien superar els 2.130 milions de dòlars aquest trimestre, els de negociació de renda fixa, els 4.850 milions i els de negociació de renda variable, els 2.660 milions estima.

Atès que JP Morgan és el banc més gran dels EUA, els seus resultats es consideren com la guia del sector, però en qualsevol cas, afegeix aquesta experta, les accions bancàries "han tingut una bona ratxa aquest any", per la qual cosa creu que "hi ha marge per a una venda massiva si els resultats deceben, sobretot perquè els inversors estan afavorint actualment sectors menys estimats del mercat”.

Altres experts també comenten la temporada de resultats, entre ells Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank, que creu que els comptes de la banca nord-americana del segon trimestre "poden semblar mixtes, ja que l'entorn dels tipus d'interès no va ser favorable a causa de l'augment dels rendiments, els ingressos nets per interessos poden haver continuat sent limitats a causa del lent creixement dels préstecs, els ingressos no financers van ser probablement mixtos a causa de la desacceleració de l'activitat econòmica i el crèdit és un lloc que cal vigilar atesos els temors al voltant del sector immobiliari comercial”.

Tot i això, creu aquesta experta que els inversors "podrien mirar més enllà de les preocupacions relacionades amb els tipus, ja que ara s'espera que la Fed anunciï la primera retallada de tipus ja al setembre i retalla tres vegades abans que finalitzi l'any" .

Precisament, el pronòstic d'aquesta analista s'ha complert, i és que n'hi ha hagut una de freda i una de calenta amb els comptes dels bancs. I és que mentre que JP Morgan ha aconseguit un benefici rècord de 18.150 milions de dòlars durant el trimestre (un 25% més respecte al mateix període de l'any anterior), Wells Fargo ha decebut amb els seus ingressos per interessos i cau amb força (es deixa més del 5%).

Per part seva, BNY Mellon ha guanyat d'abril a juny un 9% més, fins als 1.170 milions de dòlars, mentre que Citigroup, que ha estat l'últim dels quatre a presentar els seus comptes, ha superat les previsions de guanys i ingressos. El benefici ha pujat un 10% fins als 3.217 milions de dòlars.

Al pla empresarial, a més dels bancs, també destaca aquest divendres Tesla, que segueix registrant caigudes després de perdre aquest dijous més d'un 8% pel possible retard en el llançament del robotaxi. Avui les vendes es produeixen a la calor de la rebaixa de recomanació d'UBS, que ha retallat des de neutral a vendre el consell pels dubtes sobre els plans a IA de la companyia d'Elon Musk. Tot i això, el banc ha elevat el preu objectiu, passant dels 147 dòlars fins als 197 dòlars per acció.

Encara que als Estats Units no tot serà avui resultats. També s'han conegut dades macroeconòmiques importants, com l'índex de preus a la producció (ha pujat al 2,6% al juny des del 2,4% del mes anterior) o l'índex de confiança de la Universitat de Michigan.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el bo del Tresor nord-americà a 10 anys puja fins al 4,221%, mentre que el petroli avança també al voltant d'un 1%, tant en el cas del Brent com del West Texas, que se situen als 85,96 i als 83,38 dòlars respectivament.

L'unça d'or cau una mica més de mig punt percentual i se situa als 2.408 dòlars; al mercat de criptomonedes, l'actiu digital per excel·lència, el bitcoin, registra caigudes i lluita per mantenir els 57.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador