wall street rojo portada

Suaus compres a Wall Street després del tancament lleugerament baixista de dimarts i després dels resultats presentats per JP Morgan Chase, que han iniciat la temporada de resultats del primer trimestre als EUA.

  • 21.365,59
  • -0,90%

Tot i que la dada d'inflació nord-americana va ser rebuda amb guanys en un primer moment, a causa de senyals de moderació en la inflació subjacent, nous comentaris agressius per part de membres de la Reserva Federal (Fed) van capgirar el mercat.

La governadora de la Fed, Lael Brainard, que està esperant l'aprovació del Congrés per convertir-se en vicepresidenta del banc central, va reiterar que la "màxima prioritat" de la Fed és baixar l'"elevada inflació" que s'ha instal·lat a l'economia nord-americana, malgrat que va considerar "benvinguda" la moderació de l'IPC subjacent.

En aquest sentit, el mercat ja no compta amb el suport monetari que ha tingut per part del banc central des que va començar la crisi financera del 2008. I després de les declaracions de Bill Dudley, expresident de la Fed de Nova York, és probable que el banc central deixi caure els mercats per endurir les condicions financeres i refredar els preus.

Dudley ha comentat que "si les borses no cauen, la Fed haurà de forçar la caiguda" perquè "no ha aconseguit molt encara" en els seus esforços per controlar la inflació. Per això, caldrà endurir les condicions financeres per impulsar els rendiments dels bons a l'alça i els preus de les accions a la baixa. "Si les condicions financeres no cooperen amb la Fed, la Fed haurà de fer més fins que els mercats financers cooperin", ha afegit.

LA VOLATILITAT SEGUIRÀ SENT ALTA

En aquest context, la volatilitat continuarà sent un element dominant als índexs. Almenys, així ho creu Bank of America (BofA), que explica que hi ha diverses raons fonamentals per les quals l'índex VIX de volatilitat es mantindrà per sobre de la mitjana històrica -el nivell mitjà a llarg termini del VIX és de 20-, amb "riscos esbiaixats a l'alça".

Les raons principals són, precisament, que la Fed ha passat de ser un supressor de la volatilitat i una font de rendiments a una font de volatilitat i un supressor de rendiments. I, en segon lloc, que la volatilitat dels bons continua sent la més estressada entre les principals classes d'actius.

RÚSSIA NO VEU AVANÇOS A LES NEGOCIACIONS

Al front bèl·lic, el president rus, Vladimir Putin, ha assenyalat que les negociacions amb Ucraïna estan "en punt mort", cosa que reforça els temors d'una gran ofensiva al Dombás per controlar l'est del país. Mentrestant, es continuen coneixent crims de guerra de les tropes russes sobre la població civil.

Podeu consultar aquí el directe especial de Bolsamanía sobre la guerra (en castellà).

TEMPORADA DE RESULTATS

A nivell empresarial, ha començat la temporada de resultats del primer trimestre als EUA, amb els comptes de JP Morgan, que ha guanyat un 42% menys durant el trimestre, fins als 8,282 milions de dòlars, i no ha superat les previsions.

També ha retret comptes BlackRock, que ha augmentat un 18% els guanys, fins als 1.462 milions de dòlars.

Dijous serà el torn de Citi, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Wells Fargo. Recordem que Wall Street tancarà les portes divendres per Setmana Santa, però obrirà dilluns, al contrari que les borses europees.

Per anàlisi tècnica, salten les alarmes a l'aspecte tècnic del Nasdaq. "Després de girar-se al voltant de la mitjana de 200 sessions, l'aparició d'aquests dos buits baixistes ens mostren la tremenda fortalesa de les vendes en el selectiu tecnològic", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

Per a les properes setmanes tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac als mínims anuals situats als 13.020 punts. Aquests preus són molt importants i és que si els acaba perdent, el més normal és que puguem acabar confirmant un canvi de tendència en ell selectiu", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el barril de cru West Texas puja un 1,39% (102 dòlars) i el barril Brent avança un 1,65% (106,36 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,12% (1,0812). A més, l'unça d'or repunta un 0,27% (1,981 dòlars). Finalment, el bitcoin rebota un 0,84% (39.813 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys retrocedeix fins al 2,695%.

Noticias relacionadas

contador