panneau de signalisation sur wall street a l exterieur de la bourse de new york 20240202195735

Wall Street cotitza amb compres suaus aquest dijous després de les pujades superiors a l'1% que es van veure aquest dimecres a l'altra banda de l'Atlàntic i que van portar el Nasdaq a marcar nous màxims històrics per l'empenta de les tecnològiques (Nvidia, Apple...), igual que a l'S&P, que va superar per primera vegada els 5.600 punts. Avui l'atenció dels inversors ha estat posada absolutament sobre l'IPC del juny dels EUA.

  • 41.622,08
  • -

L'Índex de Preus al Consum (IPC) ha baixat fins al 3% en taxa interanual respecte al 3,3% registrat al maig, segons les dades publicades per l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. Per part seva, la inflació subjacent, que exclou aliments i energia, s'ha moderat lleument al 3,3% des del 3,4% anterior. Les dues magnituds han estat millors del que esperava el consens.

"La porta a una retallada al setembre ja estava entreoberta abans de les dades d'avui, i aquestes xifres obliguen que aquesta porta s'obri una mica més. Sempre que la inflació es continuï comportant i segueixin apareixent esquerdes al mercat laboral, la primera retallada de 25 punts bàsics sembla probable en la penúltima decisió del FOMC, seguit probablement d'una nova retallada d'aquest tipus al desembre”, comenta Michael Brown, estrateg de recerca sènior de Pepperstone.

Aquesta setmana, en la compareixença davant el Senat, Jerome Powell, president de la Reserva Federal, ha repetit que calen "més dades bones" d'inflació abans d'iniciar retallades de tipus.

"Amb una inflació una mica més moderada, crec que algunes de les grans tecnològiques podrien tenir un acompliment una mica millor", ha assenyalat Mike Bailey, director d'investigació a FBB Capital Partners, en declaracions a CNBC. "Qualsevol sorpresa a l'alça en la inflació significarà sorpreses a la baixa per als mercats. No crec que això passi. Ho veig com una probabilitat baixa, però existeix". Cosa que al final no ha passat.

EMPRESES

A nivell empresarial, les accions de PepsiCo cauen més d'un 2% després que el gegant de begudes i aperitius hagi reportat un benefici del segon trimestre que va superar les expectatives, però amb ingressos per sota del que s'esperava, citant debilitat en els aliments a Amèrica del Nord i impacte de la retirada de productes a Quaker Foods.

Costco Wholesale puja un 3% a la borsa després d'anunciar que augmentarà les quotes anuals dels seus membres per primera vegada en set anys per als seus clients dels EUA i el Canadà, amb efecte a partir de l'1 de setembre. WD-40 Company, empresa especialitzada en la fabricació de productes químics, es dispara un 12% després de la publicació del seu informe de resultats del tercer trimestre fiscal, amb vendes netes totals que van augmentar un 9% respecte al mateix període de l'any anterior.

Així mateix, atents a Apple després de conèixer que ha arribat a un acord amb els reguladors de la UE per obrir el sistema de pagaments mòbils als rivals.

Pel que fa a altres aspectes destacats de l'agenda d'avui dijous, s'han publicat les peticions setmanals de desocupació, que han caigut fins a les 222.000, i parla Raphael Bostic, membre de la Fed. Això, després que aquest dimarts i dimecres, com es comenta més amunt, el president de la Reserva Federal (Fed) hagi donat mostres de la seva ja habitual cautela dels últims temps pel que fa als plans del banc central nord-americà per començar a retallar tipus.

Recordem que demà divendres comença la temporada de resultats dels bancs als Estats Units, amb els comptes de JP Morgan, Citigroup, Bank of New York Mellon i Wells Fargo.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0845 dòlars (+0,13%). El petroli avança un 0,2% (barril Brent: 85,26 dòlars; barril WTI: 82,20 dòlars).

L'or suma un 0,4% (2.389 dòlars) i la plata puja un 0,99% (31,32 dòlars).

El bitcoin cotitza als 58.250 dòlars i l'ethereum, als 3.137 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 4,277%.

Noticias relacionadas

contador