Suau rebot a l'obertura de Wall Street a la sessió d'aquest dimecres després de la caiguda de dimarts. Els índexs novaiorquesos van registrar la caiguda més gran des del 2020 i van esborrar de cop els guanys de les últimes quatre sessions.
- 43.910,98
- -
Els inversors havien descomptat una moderació de la inflació a l'agost que finalment no es va produir, cosa que va originar una allau d'ordres de venda al mercat i va provocar una jornada nefasta per a la renda variable nord-americana.
Recordem que l'IPC general als Estats Units es va moderar a l'agost fins al 8,3% des del 8,5%, però el mercat n'esperava una caiguda al 8,1%. A més, l'IPC subjacent, sense aliments ni energia, va repuntar fins al 6,3% interanual després de pujar el doble del previst a l'agost.
En general, l'anàlisi del mercat és que la Reserva Federal (Fed) haurà de mantenir durant més temps una política monetària agressiva per contenir els preus, cosa que frenarà el creixement econòmic i reduirà els beneficis empresarials.
Així doncs, el consens ha elevat la possibilitat d'una pujada de tipus de 100 punts bàsics fins al 34%, després d'elevar-les fins al 18% durant la jornada de dimarts des del 0% anterior. Això suposa una llosa important per a les valoracions borsàries, sobretot per al sector tecnològic.
RAL·LI ALCISTA ACABAT
"Considerem el ral·li recent des dels mínims de mitjans de juny com un repunt típic del mercat baixista, impulsat per l'esperança d'un gir primerenc de la Fed en la seva postura monetària. En general, els repunts del mercat baixista poques vegades arriben sols: de mitjana, hi va haver tres repunts d'aproximadament el 9% a cada mercat baixista d'accions abans que sorgís un nou mercat alcista”, expliquen els experts de Julius Baer.
"Històricament, els mínims als set mercats baixistes anteriors des de la dècada de 1970 es van assolir només quan la Fed va començar a retallar les taxes. Un alleugeriment en la pressió inflacionària a finals d'aquest any permetrà a la Fed ampliar el seu enfocament novament per manejar la desacceleració econòmica. Tot i això, encara no hi hem arribat", afegeixen aquests experts.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
El rebot de l'S&P 500 des del suport de 3.900 punts ha quedat anul·lat i ara falta comprovar si finalment aguanta aquest nivell de preus a les properes jornades. La pèrdua dels 3.900 punts obriria la porta a un nou tram correctiu fins als mínims anuals del juny, situats als 3.636 punts.
Al pla econòmic, aquest dimecres s'ha publicat l'Índex de Preus de Producció (PPI) que al mes d'agost ha baixat un 0,1%, per situar-se al 8,7%, enfront del 9,8% registrat mes anterior. Pel que fa al PPI subjacent, és a dir, excloent-ne els aliments no elaborats i l'energia, ha pujat un 0,4% a l'agost, fins al 7,3%, enfront del 7,6% del juliol.
A nivell empresarial, Google haurà de fer front a una multa rècord per abús de posició dominant amb Android. Així ho ha confirmat el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE), que dona suport així a la decisió de la Comissió Europea, encara que només en part, ja que ha rebaixat l'import definitiu de la sanció fins als 4.125 milions d'euros des dels 4.340 milions inicials.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,4% (88,53 dòlars) i el cru Brent avança un 1,28% (94,36 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,2% (0,999 dòlars). A més, l'unça d'or cedeix un 0,16% (1.714 dòlars) i la rendibilitat del bo nord- americà a 10 anys repunta al 3,43%. Finalment, el bitcoin repunta un 0,17% (20.285 dòlars).