new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza aquest dilluns amb suaus compres després de les pèrdues moderades de divendres, encara que els índexs novaiorquesos van acomiadar una setmana guanyadora, amb el Dow Jones liderant les pujades. Durant els propers dies el focus dels inversors estarà posat en la temporada de resultats empresarials.

  • 39.331,85
  • -

Dimarts donaran a conèixer les seves xifres Goldman Sachs, Bank of American, BNY Mellon i Netflix. Dimecres serà el torn de Tesla i dijous, de Morgan Stanley.

"Algunes xifres trimestrals realment sòlides dels bancs dels EUA van generar especulacions que la Reserva Federal (Fed) podria haver de pujar les taxes una sola vegada més en 25 punts bàsics (pb), cosa que la majoria de la gent esperava a la pròxima reunió en poc més de quinze dies", explica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

El col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB) i Signature Bank havia portat a pensar els analistes que els resultats dels bancs s'havien de veure ressentits, però, la solidesa mostrada per JP Morgan, Wells Fargo i Citi ha provocat que els mercats redueixin la seva aposta davant d'una possible retallada dels tipus d'interès per a finals d'any, fet que els mercats havien començat a descomptar a principis de la setmana passada.

"Les expectatives de guanys per a aquest trimestre no són brillants. S'espera que els guanys de l'S&P500 caiguin al voltant del 6% al primer trimestre d'aquest any en comparació amb el primer trimestre del 2022. I si aquest és el cas, serà la primera quan els guanys interanuals caiguin des del xoc de la Covid", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Aquestes són males notícies, però segons destaca Ozkardeskaya "la bona notícia és que les expectatives estan impulsades per converses amb executius corporatius a qui els encanta sonar pessimistes, de manera que quan els resultats són millors del que s'esperava, la reacció del mercat podria ser positiva malgrat els resultats febles".

L'agenda econòmica de la setmana també inclou les peticions setmanals per desocupació, les dades de les quals s'informarà dijous, i els PMI manufacturers i de serveis, divendres.

A l'actualitat empresarial, les accions d'Alphabet, la matriu de Google, registren caigudes a l'entorn del 3,5% a la sessió de Wall Street, després que transcendís que Samsung estudia reemplaçar-lo per Bing com a motor de cerca predeterminat als dispositius.

A més, State Street es deixa a prop d'un 15% després de presentar els resultats trimestrals, que semblen no haver convençut els inversors.

ENDURIMENT CREDITICI

La secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, no descarta que els bancs puguin endurir encara més el crèdit després de la crisi bancària recent. Si ho fan, ha dit, això probablement anul·laria la necessitat de pujades noves dels tipus d'interès per part de la Reserva Federal (Fed).

Yellen ha assegurat que les mesures polítiques adoptades per frenar l'amenaça sistèmica causada per les fallides de Silicon Valley Bank i Signature Bank han provocat que les sortides de dipòsits s'estabilitzin, “i les coses s'han calmat”.

En aquest sentit, les dades setmanals de la Fed van mostrar que els préstecs bancaris dels Estats Units es van estabilitzar a principis d'abril després de dues setmanes de caigudes, fins i tot entre els bancs més petits i cap als béns arrels no comercials i no residencials.

Segons Yellen, si hi ha una restricció del crèdit a l'economia això "podria ser un substitut de les noves pujades de tipus d'interès que la Fed necessita fer".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,54% (82,06 dòlars) i el Brent cedeix un 0,53% (85,85 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,32% (1,0964 dòlars), i l'unça d'or puja un 0,35% (2.023 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,517% i el bitcoin perd un 1,79% (29.923 dòlars).

Noticias relacionadas

contador