wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de posar fi a una setmana mixta, amb pujades molt moderades per al Dow Jones, mentre que l'S&P 500 i el Nasdaq van registrar caigudes suaus. Durant aquesta jornada, l'atenció del mercat ja està posada sobre la reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed), que començarà dimarts i la decisió de la qual es coneixerà dimecres.

  • 42.175,11
  • -

Els inversors donen per fet, amb una probabilitat del 99%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que la Fed mantindrà sense canvis les taxes d'interès de referència a l'interval del 5,25% al 5,50%, per la qual cosa "el que és realment rellevant per al comportament dels mercats de bons i d'accions serà el que digui el comitè sobre possibles moviments de tipus a futur", expliquen els experts de Link Securities.

"El que realment centrarà l'atenció dels mercats serà la publicació del diagrama de punts, en què els membres del FOMC dibuixen les seves expectatives de tipus d'interès a curt i mitjà termini. El juny el diagrama apuntava que la taxa terminal de la Fed arribaria a l'interval del 5,50% al 5,75%, per la qual cosa contemplava una alça addicional de les taxes d'interès oficials, caldrà veure si aquesta vegada els membres del FOMC mantenen aquest escenari de tipus o, com esperen molts inversors, ho revisen a la baixa", afegeixen.

També, afirmen, serà determinant comprovar si al diagrama es mantenen les intencions mostrades a la data a conèixer el juny de baixar les taxes oficials en un punt percentual el 2024 o, per contra, com és factible que pugui passar, els membres del FOMC retarden en el temps l'inici del procés de baixades de tipus.

"Per tant, serà el que 'faci' i, sobretot, 'digui' la Fed el que probablement determini el comportament de les borses nord-americanes i de les europees a curt termini. Si el missatge 'agrada' als inversors, creiem que aquests mercats intentaran recuperar tot allò cedit des del començament d'agost, reprenent així la seva tendència a l'alça. Si la Fed 'decep', mostrant-se més 'dura' del que s'esperava, podem assistir a noves caigudes a les borses, amb els índexs testant novament els mínims del mes d'agost”, comenten des de Link Securities.

Els bancs centrals, i no només la Fed, seran els protagonistes de les properes jornades. Dijous, el Banc d'Anglaterra, celebrarà el conclave monetari, mentre que divendres serà el torn del Banc del Japó.

Així mateix, dijous també donaran a conèixer les seves decisions sobre política monetària els bancs centrals de Suïssa, Suècia i Noruega. Durant la setmana, a més, hi haurà decisions de tipus dels bancs de Hong Kong, Brasil, Turquia, Sud-àfrica, Egipte i Taiwan.

RAY DAILIO AVISA DE "GRANS DISRUPCIONS"

El multimilionari nord-americà Ray Dalio ha avisat de "grans disrupcions" i ha aconsellat als inversors mantenir una cartera diversificada davant de la persistència dels vents en contra econòmics i geopolítics.

"Feu atenció a les implicacions de les grans disrupcions que es produiran, perquè el món serà radicalment diferent d'aquí a cinc anys. I serà radicalment diferent any rere any", va explicar.

L'evolució de la intel·ligència artificial també ha captat l'atenció del gestor de hedge funds, però Dalio ha subratllat que recomana als inversors invertir en empreses que adoptin aquesta nova tecnologia, en lloc de les que la creen.

EVERGRANDE UNA ALTRA VEGADA AL FOCUS

El gegant immobiliari xinès Evergrande torna a ser notícia després de la detenció de diversos treballadors d'una de les seves filials financeres.

Els fets van ser comunicats dissabte per la policia de la ciutat de Shenzhen (on es troba la seu de la companyia), que va destacar que s'havia detingut un home amb el cognom Du i "altres presumptes delinqüents" de l'empresa Evergrande Financial Wealth Management.

A més, les autoritats van aprofitar la nota per informar que encara segueixen investigant, per la qual cosa van demanar la col·laboració dels ciutadans per informar de casos de frau a través d'Internet, telèfon, missatge o correu electrònic.

EMPRESES i ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, la tecnològica Arm es deixa un 7% a la sessió després del seu impressionant debut de la setmana passada, unes vendes que arriben després que Bernstein iniciés la cobertura dilluns amb una qualificació d'infraponderar i digués que és massa aviat per dir que Arm serà un guanyador en intel·ligència artificial (IA).

En positiu, Apple repunta més de l'1% després de publicar-se que està registrant un bon comportament a les sol·licituds de prevenda de l'iPhone 15.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,65% (91,36 dòlars) i el Brent avança un 0,47% (94,32 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,12% (1,0668 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,10% (1.947 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,347% i el bitcoin s'enfila un 1,33% (26.868 dòlars).

Noticias relacionadas

contador