dl jerome powell generic 20240326 3
Sharecast / public domain image

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dimecres en espera de la nova intervenció del president de la Reserva Federal nord-americana (Fed), Jerome Powell, aquesta vegada davant del Congrés, després d'haver parlat ahir davant dels membres del Senat. Els inversors busquen noves pistes sobre el rumb de la política monetària un dia abans que es conegui la dada de la inflació dels EUA del juny, que es coneixerà aquest dijous.

Cal destacar que aquest dimarts, davant del Senat, el banquer central va demanar "més dades bones" d'inflació abans d'iniciar el cicle de retallades dels tipus d'interès. Tot i que també va alertar sobre els perills de deixar les taxes en un nivell massa alt, dient que "reduir la moderació política massa tard o massa poc podria afeblir indegudament l'activitat econòmica i l'ocupació".

Després de les seves paraules, tant l'S&P 500 com el Nasdaq Composite van consolidar les alces, tancant per sisena sessió consecutiva en verd i marcant els dos, a més, nous màxims històrics. Tot i això, el Dow Jones es va desmarcar amb lleus descensos.

"Encara que no tenim gaires esperances que Powell aporti novetats, caldrà seguir la seva intervenció per si fa alguna pista sobre quan pensa que la Fed podria començar a reduir les seves taxes", comenten sobre això els estrategs de Link Securities.

Per part seva, els experts de Bankinter afirmen, respecte a la compareixença de Powell d'avui al Congrés, que "el desenllaç serà el mateix que ahir al Senat: un intent de lluïment electoral per part dels congressistes i un Powell aferrat al seu llibre, reiterant una visió constructiva, però sense comprometre's en terminis o ritmes”.

"Res que sorprengui el mercat", assenyalen, que seguirà molt pendent de la inflació, que s'espera que retrocedeixi al 3,1% al juny des del 3,3% del mes anterior, i que la taxa subjacent es mantingui estable al 3,4%. "Seria el quart mes consecutiu d'aquests descensos necessaris per donar confiança a la Fed", i "un passet més a la direcció correcta", afegeixen des del banc taronja.

Ipek Ozkardeskaya, analista sènior a Swissquote Bank, comenta que el testimoni d'ahir del banquer central "no va ser excessivament optimista, però va revifar l'expectativa que una retallada de tipus podria arribar més aviat que tard". També va dir que la inflació ja no és l'única amenaça per a l'economia nord-americana, sinó que també cal estar pendents del refredament del mercat laboral.

"La conclusió principal és que, de cara al futur, les dades d'ocupació generaran tanta eufòria com les xifres d'inflació i els inversors estaran més disposats a relativitzar un repunt accidental, o unes xifres d'inflació menys ideals, i continuar confiant que les coses -en termes d'expectatives de retallada de tipus- avancen en la direcció correcta", comenta l'experta.

Però a més de Powell i de la inflació, els inversors també estan pendents de l'inici de la temporada de resultats. Ja aquest dijous presentaran els seus comptes signats com PepsiCo i Delta Airlines, encara que sens dubte el plat fort arribarà divendres, amb les xifres trimestrals de la banca. Aquest dia els toca a JP Morgan, Citigroup, BNY Mellon i Wells Fargo.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el bo nord-americà a 10 anys cau fins al 4,27%, mentre que el petroli també registra lleugers descensos, amb el West Texas cotitzant als 81,40 dòlars i el barril de tipus Brent, als 84,95 dòlars. L'or, tot i això, avança fins als 2.384,60 dòlars l'unça, mentre que al mercat dels 'criptos' destaquen els guanys del bitcoin, de més d'un punt percentual, fins als 58.441,93 dòlars.

Noticias relacionadas

contador