ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230420115703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza amb suaus compres avui després de les caigudes moderades d'ahir, a l'espera que avui dimecres es publiquin les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (la del 30 i 31 de juliol, en què els tipus van romandre sense canvis). Els inversors continuen molt pendents dels moviments del banc central nord-americà. Com us hem explicat aquesta setmana, a les actes d'avui seguirà el Simposi de Jackson Hole, en què Jerome Powell parlarà divendres i donarà pistes sobre l'esperada baixada de tipus de setembre.

  • 41.606,18
  • -

"El principal per als operadors i inversors és l'esdeveniment de Jackson Hole, on el president de la Fed farà el seu discurs. El seu contingut proporcionarà moltes respostes sobre l'esperada retallada de tipus. (...) Els mercats monetaris atorguen més del 75% de possibilitats a una retallada de taxes de 25 punts bàsics al setembre, mentre que els especuladors tenen els ulls posats sonre una retallada de 50 punts bàsics”, explica Naeem Aslam, responsable d'inversions de Zaye Capital Markets.

Abans d'això, com s'apunta més amunt, avui es coneixerà el contingut de les actes de la Fed que, segons Juan José Fernández-Figares, director de Gestió de Link Gestión, “s'espera que serveixin per confirmar la possibilitat que la Fed baixi tipus al mes de setembre, en el que seria el seu primer moviment en aquest sentit des del març del 2020".

D'altra banda, dues importants companyies del sector de la distribució al detall nord-americana, Macy's i Target, han donat a conèixer aquest dimecres els resultats corresponents al segon trimestre.

Després de les xifres, les accions de Macy's s'enfonsen un 12% a causa d'unes vendes per sota de les previsions i de la rebaixa de les previsions anuals. Les vendes netes van caure al segon trimestre del seu any fiscal 2025 un 3,8%, fins als 4.940 milions de dòlars, en comparació amb els 5.120 milions de dòlars que s'estimaven.

A la banda oposada, Target es dispara un 15% després que el gegant minorista hagi presentat uns resultats millors del que s'esperava. Al segon trimestre fiscal, la companyia ha registrat una facturació de 25.500 milions de dòlars, xifra que suposa un 2,7% més que durant el mateix període de l'any passat, superant les expectatives de 25.200 milions.

Avui també es publica a l'altra banda de l'Atlàntic la revisió de la creació d'ocupació nord-americana durant els 12 mesos fins al març (Quarterly Census of Employment & Wages; 20 hores).

"A la vigília de Jackson Hole i l'esperada compareixença de Powell divendres (16 hores), una mica de soroll pot generar la revisió de la creació d'ocupació nord-americana durant els 12 mesos fins al març (Quarterly Census of Employment & Wages). Actualment, el Bureau of Labor Statistics (BLS) mostra una generació de 2,9 milions de llocs de treball durant aquest període o 242.000/mes. Però es tem que aquesta xifra es revisi avui a la baixa. Les estimacions de la revisió comprenen un rang de -360.000/-1.000.000. Fins i tot a l'extrem més elevat, la generació de llocs de treball pujaria a 158.000/mes, encara una xifra saludable, encara que moderant-se des del pic post-pandèmia", explica Bankinter. "Normalment és una dada que passa desapercebuda per ser preliminar i incompleta doncs, basat en el cens d'assegurances d'atur, pot ignorar fins a mig milió d'immigrants no legalitzats, però en el context actual un alentiment acusat pot reiniciar el debat sobre el ritme de refredament del mercat laboral i donar més rellevància al missatge de Powell de divendres”, afegeix.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,1123 dòlars (-0,06%). El petroli cotitza pla després de les darreres caigudes. El Brent se situa als 77,28 dòlars i el WTI, als 73,16 dòlars.

L'or perd ara un 0,22% (2.545 dòlars) i la plata suma un 0,21% (29,57 dòlars).

El bitcoin ronda els 60.000 dòlars (59.236 dòlars) i l'ethereum se situa als 2.576 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,816%.

Noticias relacionadas

contador